reklama

Týždeň proti rakovine.

LPR organizuje akciu Týždeň proti rakovine. Je super, že vyvíja aktivitu na upozorňovanie obyvateľstva, že propaguje preventívne prehliadky a očkovania tam, kde to je možné. Je to záslužná činnosť, držím im palce a skláňam sa pred nimi. Tak isto ne neoceniteľnou pomocou činnosť Dobrého anjela, ako organizácie, no i vás dobrých anjelov. Moja úcta patrí aj vám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

No aj tak mi tu, v záujme onkologických (aj tých potencionálnych)pacientov niečo chýba. Dobrý anjel nemá ambíciu hľadať cesty na prevenciu a liečenie tejto pliagy. On si vybral neľahkú úlohu finančnej pomoci postihnutým. Tým, že tvrdím, že nemá túto ambíciu, nijako nechcem znevažovať jeho význam. Opak je pravdou. Zakladateľmi sú ľudia, ktorí rozumejú peniazom a tieto svoje poznatky vložili do služby týmto ľuďom. Tak by to malo byť. Každý by mal robiť to, čomu rozumie. Ešte raz. Vďaka ti Dobrý anjel.Liga proti rakovine sa vybrala zas cestou liečby a prevencie. Má veľké zásluhy na propagovaní preventívnych prehliadok, očkovaní ako pri rakovine krčku maternice. Mnohých ľudí dostala do ordinácii včas a medicína im bola schopná prinavrátiť zdravie. Vďaka vám za to ľudia z ligy. Čo mi tu potom chýba? Ruku na srdce. Je ešte dosť pacientov, ktorým moderná medicína nedokáže pomôcť? A najmä keď pacient nepriloží ruku k dielu. Potom sa pacient chytá i slamky a obracia sa na alternatívnu medicínu. Neodsudzujem ju. Sú i kvalitné postupy, ale je ich pramálo a nie všetko, čo niektorí šamani(?) vyhlasujú za alternatívnu medicínu, ňou skutočne aj je. Mne tu chýba doplnková činnosť pacienta k liečbe, ktorou dokáže dopomôcť svojmu lekárovi k svoju uzdraveniu. Pacient má možnosť doplniť konzervatívnu liečbu, tak by sa z konzervatívnej liečby stala liečba komplexná. Problém je ale v tom, že nie všetko čo sa za racionálnu výživu podsúva ňou skutočne je. Máme vyštudovaných lekárov, propagátorov zdravej výživy, ktorí neuznávajú vedecké výsledky medicíny. Čo má potom robiť laik? Nesporné úspechy medicíny sa devalvujú bohorovnosťou (niektorých*, mnohých* - nehodiace sa škrtnite) lekárov. Keby sme využívali to, čo už je dokázané, organizmus by bol schopný ustáť väčšie dávky a dlhší čas konzervatívnej liečby. Tým by sme mohli dosiahnuť uzdravenie. No toto je to, čo mi tu ešte chýba. Že by parketa pre ligu? Niet fóra, ochotného toto šíriť.

František Hodonský

František Hodonský

Bloger 
  • Počet článkov:  147
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som ten, ktorý si na všetko čo vidí a počuje kladie otázky. Zoznam autorových rubrík:  zdraviePokecáme?spolocnosťvierafilozofiaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu