
Recept na tento deň:
Pečené zemiaky s kyslou kapustou a jaternicou
Čo k tomu potrebujeme?
1 kg, kyslej kapusty, ku kyslej kapuste / možno pridať trocha nakladanej červenej kapusty /,
soľ, vegetu, / šťavu z červenej kapusty / trocha čierneho korenia.
štyri stredne veľké zemiaky, olej a jaternicu.
A môžeme začať variť.
Očistené zemiaky, umyjeme, pokrájame na mesiačiky. Olej rozpálime na správnu teplotu.
Keď je rozpálený do panvice vložíme zemiaky, pridáme soľ, vegetu, mleté čierne korenie a pečieme, kým nezmäknú a zemiaky nedostanú zdravú svetlohnedú farbu.
Medzičasom vytlačíme kyslú kapustu spolu s červenou kapustou, v stredne veľkom hrnci rozpálime olej a dusíme, podlievame šťavou z červenej kapustu a nezabúdame miešať, ku konci pridáme trocha soli.
Keď je kapusta udusená a zemiaky upečené, stačí si k tomu vypiecť jaternicu a podávať ju s takou láskou, akou ste jedlo prichystali.
Dobrú chuť, priatelia!
