reklama

Príjemný závan slušnosti

V čase keď vládni predstavitelia a koaliční poslanci otvorene klamú do kamier; v čase, keď po tunelovaní našich peňazí cez nástenkový tender je len s nevôľou odídený zodpovedný minister; v čase keď "politika" sa stala najmä divadielkom, s cieľom zatĺkať klientelizmus a tunelovať "v súlade so zákonom" pred zrakmi bezmocných občanov, je vzdanie sa poslaneckého mandátu Ivety Radičovej za svoju chybu príjemným závanom slušnosti, pokory a charakteru.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (34)

Iveta Radičová sa ukázala ako osobnosť citlivá na chyby a porušenia pravidiel, o ktorých však v prípade iných radšej mlčí (mierová volebná kampať proti amorálnemu prezidentovi Gašparovičovi). Sebe samej, ani voličom, ktorí idealisticky čakajú na slušnú politiku, však nič nezostala dlžnou. Teraz už má aj morálne právo byť rovnako prísnou a tvrdou aj na ostatných.

Ten zápach dezilúzie z našej sociálnej vlády, ktorá vyvodzuje následky za neodpustiteľné chyby svojich ľudí nasilu, len vďaka tlaku médií, a aj potom len s nevôľou a nechuťou, bol preťatý príjemným závanom slušnosti a charakteru, ktorý za svoje chyby vyvodí dôsledky sám, so cťou, nedrží sa zubami nechtami a nečaká na tlak ostatných.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nadychujem sa ešte posledný raz, plným dúškom, táto príležitosť sa na našej politickej scéne zrejme nebude opakovať niekoľko ďalších rokov.

Vladimír Gábor

Vladimír Gábor

Bloger 
  • Počet článkov:  134
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Slobodný človek nehľadá nepriateľov. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKomentáreÚvahy idealistoveFotoblogInternetFilozofické variácieSúkromné momentkyDrobnostiMoje myšlienky slovami iných

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu