reklama

Reklamná konštanta

Čítajúc ďalší rozhorčený článok o klamlivej reklame, sa už len flegmaticky usmievam. Reklama, ktorá klame - zrejme sa naozaj jedná o jav zo spoločnosti neodstrániteľný.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Nemám teraz v úmysle sa tiež rozčulovať napríklad na reklame, s ktorou som sa stretol ja a ktorá ponúka letenku do Chorvátska už od 500,- Sk. Pričom až po dôslednom prepočítaní zistíte, že nie je spiatočná, nezahrňuje letiskové poplatky a vzťahuje sa len na určité veľmi krátke obdobie.

T-Comu vôbec nemusí záležať na tom, či sa o jeho ADSL produktoch (reklamách na ne), hovorí pozitívne/negatívne. Dôležité je, že sa o nich HOVORÍ. Aj keď si totiž ADSL kúpite od alternatívca, dokonca dnes už aj spolu s DSL prípojkou, T-Com svoju časť bubákov dostane v každom prípade, pretože na DSL prípojky mám monopol (ostatní ISP sú len jeho dealeri). Tak či onak, dobre či zle, T-Com vyjde z toho vždy víťazne.

Ako istú formu ochrany, i protestu proti klamlivým reklamám všetkých firiem, navrhujem zaviesť do užívania reklamnú konštantu. Nazvime ju RK a jej hodnota bude predbežne nastavená na 2. Teda RK=2. Použitie je veľmi jednoduché, ba povedal by som že až primitívne. Cenu, ktorá sa v reklame spomína, vynásobíme hodnotou RK, aby sme sa tak aspoň približne dostali do obrazu o cene, ktorú má reklama skutočne na mysli.

Nie je vylúčené, že kvôli reklamám ťažšieho kalibru budeme musieť zaviesť rozšírenú RK, napríklad RK=3, prípadne až RK=4, pretože ľudská opovážlivosť nepozná hraníc.

Ak teda reklama na 4G internet hovorí o tristodvakorunovom poplatku, aby sme sa dopracovali aspoň približne ku skutočnej cene, bude stačiť použiť RK s hodnotou 2. Pri letenkách nastúpi RK=3, alebo RK=4.

Asi nemusím nijako zvlášť vysvetľovať, že RK sa dá použiť aj na predvolebné sľuby, len matematickú operáciu bude potrebné za delenie vymeniť...

Vladimír Gábor

Vladimír Gábor

Bloger 
  • Počet článkov:  134
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Slobodný človek nehľadá nepriateľov. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKomentáreÚvahy idealistoveFotoblogInternetFilozofické variácieSúkromné momentkyDrobnostiMoje myšlienky slovami iných

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu