reklama

Marketingové čáry-máry v Slovak Telecom

To, že reklama veľa krát zavádza zatajením celej pravdy, už všetci veľmi dobre vieme. Ale ak marketingové oddelenie Slovak Telecom z mesačného paušálu 889,- Sk spraví "vysokorýchlostný internet už od 99,- Sk", to chce naozaj poriadnu guráž.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

Samozrejme, za 99,- Sk vám vysokorýchlostný internet na Slovensku nikto nepredá. Reklamný leták, ktorý posiela ST spolu s mesačnou faktúrou svojim klientom, i webová stránka ST Online sa vo vás však pokúša takýto dojem vyvolať. Hneď z prvej strany sa na vás usmieva optimistický nápis "Vysokorýchlostný internet už od 99,- Sk mesačne!". Zabudnite!

Na druhej strane sa dočítate, samozrejme malými písmenkami celkom naspodu, akoby sa jednalo o maličkosť, že cena je uvedená bez DPH, nezahŕňa poplatok za službu ST DSL a za program hlasovej služby. Toto všetko však zdvíha ohlásenú cenu 99,- Sk takmer osemnásobne (o 790,- Sk)!

Nie, nemýľte sa, to nie sú voliteľné služby, ktoré nemusíte mať. Práve naopak, sú podmienkou toho, aby ste vysokorýchlostné pripojenie mohli využívať. Sú podmienkou veľmi podstatnou a najdrahšou. Napriek tomu ST nepovažuje za potrebné o ich cenách vo svojom letáku, (ani malinkými písmenkami) informovať - nikde sa v ňom nedočítate o tom, že najlacnejšie ST DSL stojí 399,- Sk (aj to len pre domácnosti), ani že musíte súčasne platiť za volací program minimálne 249,- Sk. Aj keď ho nevyužívate. To všetko samozrejme plus DPH. Že tieto informácie neuverejňujú ani iní poskytovatelia internetu sa dá vcelku pochopiť. Nie sú to poplatky, ktoré budete platiť im.

Šibnutím čarovného marketingového prútika sa z reálnych 889,- Sk stáva 99,- Sk. To je tajomstvo marketingu, balamutenia klientov, i časť toho, čo nazval reklamný fotograf firmy Benetton Oliviero Toscani navoňanou zdochlinou.

Vladimír Gábor

Vladimír Gábor

Bloger 
  • Počet článkov:  134
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Slobodný človek nehľadá nepriateľov. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKomentáreÚvahy idealistoveFotoblogInternetFilozofické variácieSúkromné momentkyDrobnostiMoje myšlienky slovami iných

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu