1 salka ryze
1 liter mlieka
kusok masla
kora z citronu (po pripade aj z pomaranca - alebo najlepsie oboje)
zo tri palicky celej skorice
kondenzovane mlieko
Postup: nechame v hrnci roztopit maslo do ktoreho pridame skoricu a kusky citronovej kory (pripadne aj pomarancovej) nasledovne pridame ryzu. Premiesavame a skor nez kym by sa ryza oprazila vlejeme mlieko. Ked mlieko zovrie, stisime ohen na najslabsie a nechame ryzu varit do makka. Ked je ryza uvarena pridame kondenzovane mlieko (mnozstvo podla chuti - ako kto ma rad sladke - ja davam asi tak 250g)
Ak sa nam zda ze je ryza velmi husta, mozeme do nej pridat trochu mlieka. Ono to zalezi od toho ako komu chuti. niekto ma rad mliecnu ryzu hustu, niekto ju ma rad "vodnatejsiu". Treba tiez pocitat s tym, ze po vychladnuti vzdy zhustne este viac.
DOBRU CHUT.