Salmorejo

Salmorejo (citaj : salmorecho) je typicke andaluzke jedlo. V oblasti Malagy ho tiez nazyvaju : La Porra. Spanieli ho zvyknu pripravovat hlavne v lete, lebo salmorejo je vlastne studene jedlo. Podoba sa spanielskemu Gaspachu, len je ovela hustejsie a tiez sytejsie a teda aj kaloricky hodnotnejsie nez gaspacho. Ale netreba mat obavy, kaloricka bomba to urcite nie je.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Co potrebujeme :

1 kg zrelych rajcin

1 stredna cibula

1 strucik cesnaku

1 suchy rohlik

100g tuniaka v konzerve

2 vajcia

olivovy olej

ocot

sol

Priprava:

rajciny osupeme a nakrajame (aby sa lahko supali, ponorime ich na 10 sekund do vriacej vody)

ocistime a nadrobno pokrajame cibulu s cesnakom,

pridame vo vode rozmoceny rohlik, zltky z natvrdo uvarenych vajec, tuniak, trochu olivoveho oleja (1 polievkova lyzica) a ocot (podla chuti) a sol. 

Vsetko velmi dobre rozmixujeme v mixeri, popripade rucnym mixerom.

Cim dlhsie mixujeme tym bude salmorejo jemnejsie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podavame vychladene s nadrobno nakrajanymi uvarenymi bielkami a kuskami udenej sunky.

Daniela Galova

Daniela Galova

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ked Boh chce aby sa clovek zblaznil, tak mu splni vsetky zelania....Mojou oblubenou frázou je veta : "Skúsenost je neprenosná" - asi preto sa mi tých zivotných skúseností nazbieralo tolko :-) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

107 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

239 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

323 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu