reklama

Babská jazda-lyžovačka v Arose

Čo môže štyri Slovenky očakávať na lyžiarskom zájazde v Arose? Pri našej dávke šťastia-celé štyri dni prekrásne počasie bez jediného obláčika na oblohe, perfektná lyžovačka v najväčšom lyžiarskom stredisku vo Švajčiarsku a k tomu kopec zábavných príhod s pokúšajúcimi sa náhodnými nápadníkmi a to k tomu pokúšajúcimi sa na švajčiarsky spôsob.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Obrázok blogu

Arosa bola v januári tohto roku vďaka visiacej lanovke Urdenbahn úspešne prepojená s lyžiarskym strediskom Lenzerheide a tým vznikla nekonečná sieť zjazdoviek o celkovej dĺžke 225 km, ktorá vám poskytne možnosti kombinovať trasy od rána do večera bez možnosti zunovania sa. Dĺžka lanovky Underbahn, ktorá vedie ponad kotlinu Undertal bez jediného oporného stojana, je 1,7 km. Jazda trvá menej než 5 minút a do jednej kabínky sa naraz zmestí až 150 ľudí. Jej drahá výstavba, ktorá vyšla na 50 miliónov švajčiarskych frankov, sa určite vyplatila. Stredisko Arosa-Lenzerheide patrí teraz medzi top 10 zimných stredísk vo Švajčiarsku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A naozaj môžem potrvdiť, že zo všetkých stredísk, kde som zatiaľ vo Švajčiarsku bola lyžovať: Laax, Hoch-Ybrig, Flumserberg a Davos, bola Arosa zatiaľ najatraktívnejším strediskom. Sieť výborných svahov v kombinácii so strategicky dobre roztrúsenými ski-barmi vám umožnia užiť si naplno vaše zimné outdoor dni. Ráno si v jednom z nich zerezervujete slnečné lehátko a na obed sa sem prídete posilniť Bratwurstom, ktorý zapijete Jägertee. Na pretrávenie sú obľúbené rôzne „limonádkové“ Schnaps, typu Schuemli Pfluemli. Hudba pri bare pozdvihuje dobrú náladu. Hrajú sa hry ako zatĺkanie klincov do pňa. Poobede striedate lyžovanie s príjemným opaľovaním sa na vašom lehátku pod hrubou vlnenou dekou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Večer sa samozrejme ide do baru. V piatok alebo sobotu večer poprípade aj na diskotéku. Čo môžete ako žena očakávať od švajčiarskych mužov? Určite nie šarmantných a zapálených latino švihákov. Švajčiarski muži sú voči ženám akoby vlažní až indiferentní. Väčšinou chodia do barov vo veľkých skupinách a v ich rámci aj počas celého večera ostávajú. Ich spôsob prihovorenia sa nejakej dáme je dosť suchý. Iskra preskočí len málokedy. Niežeby som bola za nejaké veľké divadlo, ale isté dvorenie sa žene mi určite nie je proti srsti. Možno to všetko vyplýva z ich egalitárskej spoločnosti, kde „ženskosť“ je akoby prežitok a dôraz sa kladie predovšetkým na praktickosť. A tak švajčiarske dámy nosia veľmi praktické krátko vystrihané účesy a kupujú si výlučne najkvalitnejšie pohodlné ploché topánky. Ženy bolo na tej diskotéke v Arose vizuálne veľmi ťažko rozoznať od mužov. Oblečené vo vyťahaných mikinách a kapsáčoch s troma piercingami po tvári sedeli pri bare a popíjali pivo. Švajčiari bohužiaľ nevedia ani dobre tancovať. Postávajú na parkete s pohárom piva a tak sa nejak natriasajú a snažia sa strafiť do rytmu. Ale nevadí, proste takí, akí sú, patria ku koloritu krajiny. Zábava sa určite konala! Koniec koncov sú to len ich vonkajšie prejavy...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zaujímavou osobitosťou Arosy sú „oštrikované“ vonkajšie predmety. „Oštrikované“ zábradlia, okenice, jedna celá kabínka na lanovke, výstavné lyžiarky a lyže aj s paličkami, stĺpy na ulici a iné objekty vás pri prechádzkach Arosou milo obveseľujú svojími živými farbami a bláznivými vzormi.

Kristína Gírethová

Kristína Gírethová

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Policy Advisor - Aviation Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu