reklama

Môjho otca koňa brat...

Šéf lekárskych odborov vyzýva KDH, aby odvolalo Uhliarika zo svojej kandidátky, pretože všetky kľúčové pozície v zdravotníctve zastávajú ľudia prepojení na Pentu. Je jedno, čo si myslíme o šéfovi lekárskych odborov, o štrajku lekárov alebo o hocičom, čo s odborovým bossom nejako súvisí.  Pravdu určite nemá v jednom: že za nomináciami je minister Uhliarik. Lepšie povedané, iba minister Uhliarik.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Všetci, ktorí trochu vidia do toho, po akej línii sa obsadzujú posty v štátnej správe, vedia, že ani jeden minister nemá absolútnu moc pri presadzovaní svojich ľudí do funkcií. V tomto musí poslušne počúvať pokyny svojej strany, prípadne koaličné dohovory. Tá alebo tie mu prikazujú, kam treba dosadiť straníckych „odborníkov". Takže za obsadenie rezortu zdravotníctva ľuďmi blízkymi Pente môže predovšetkým KDH a až potom Uhliarik. Strana a syn strany raziaci líniu - môjho otca koňa brat.....

Na druhej strane prekvapuje razancia, akou túto skutočnosť ventiluje pán Kollár akurát teraz pred voľbami. Na zaľudnenie rezortu zdravotníctva penťákmi a ich vazalmi totiž už bolo párkrát v médiách poukazované, ale elegantne sa to prešlo mlčaním. Vtedy nereagoval ani pán Kollár a ani členovia vlády - hejže, prečo by mali poľovať na vlastných? A svätí zostali naďalej svätými. Dnes evidentne niekomu záleží, aby sa ventilovali ďalšie príbuzenské vzťahy s pentou a aby sme „ja a ty" zostali mimo podozrenia- aspoň do volieb, potom to už bude fuk. Komu to teda pán Kollár robí dnes hovorcu?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lenže v záujem objektivity treba povedať, že rozparcelovanie zdravotníctva pod taktovkou Penty vykonávali svorne všetky politické strany.

A začalo to päticou Zajacových zdravotníckych zákonov v roku 2004.

To už je ale samostatný príbeh, takže nabudúce, priatelia.....

Gita Gáborová

Gita Gáborová

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Niekto, kto je ešte stále a napriek všetkému presvedčený, že sa oplatí vynakladať energiu, aby sa veci pohli k lepšiemu. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu