reklama

Bežný deň v továrni na spracovanie rýb, Aljaška

KRÁSNE RÁNO.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (51)

Zobudíš sa na ruch a hlasy v izbe. Rozospato sa posadíš na poschodovej posteli (ahá, nízky strop). Jednou rukou si šúchaš buchnutú hlavu a druhou oči spuchnuté od nedostatku spánku a prebytku prachu v izbe. Ruch, čo ťa zobudil, robia tvoji kolegovia, statočne sa tackajúci po izbe, bojujúci s rovnakými démonmi ako ty (hľadajúci plesnivé ponožky). Prví už dupocú dole drevenými schodmi na raňajky, tak sa vrháš z postele. Kŕč v nohách ťa nadobro preberie, prečo si vlastne neostal na Slovensku, brigádaovať niekde na stavbe? Oblečieš si termoprádlo, naň dve vrstvy polovlhkého prádla, na nohy mokré čižmy. Jahodou na šľahačke, créme de la créme, je vrchná vrstva, montérky čierne od rybacej krvi a čriev a podobne vyzdobená bunda. Vybehneš z dreveného bunkhauzu a chvíľu žmúriš, lebo vonku je vidno ako napoludnie, aj keď ešte nie je ani sedem.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Slnko zapadne asi tak na hodinu. To bude jedna po polnoci, koniec tvojej smeny. K nohám sa ti pritočí svorka miestnych psov, veľkých ako medvede, ktorých úlohou je plašiť - medvede. Zvláštne, že tie psy akoby sa časom po jednom strácali.. Ale keď vezmeš do úvahy, ako často tu raňajkuješ jedlá z mletého mäsa... A penkejky, miestne lievance, na ktoré si treba naliať galón javorového sirupu. Neveril by si, že slovenský chlieb ti bude tak chýbať. Pri jedle ťa najviac teší to, že aj ostatní roboši v jedálni sú rovnako rozbití ako ty, a nebyť peňazí, už dávno by sa zbalili, ušli a zabudli.

Je sa na čo pozerať, prevláda (východná) Európa – trio temperamentných nosatých Bulhariek (Jekaterina, Petya a Kamelia), ktoré tu už vystriedali niekoľko boyfriendov a práve sa plodne zadívali na teba.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama
mix národov
mix národov 

"Tí, čo sme ostali.."

Slabučkí poľskí bratia, ktorí sú už teraz zrelí na resustitáciu, čo potom po 16 hodinách roboty.. Hneď vedľa sedí kŕdeľ mĺkvych Moldavcov. Študujú za kňazov, preto nejedia bravčové mäso. Ruská partia úprimných širokých tvárí, ktorej velí ostrá Miša, všade nosiaca kabelku. Stará Juanita z Filipín, ktorá každého ničí svojou neposednosťou a jej rodák, zvodca Ernesto, ktorý zbožňuje slovanské typy a zastáva názor, že Filipíny majú zhruba toľko obyvateľov ako Čína. Statočný dedko „amigo“ Isaias z Mexika, ktorý je každého maskot, pracoval tak poctivo, že si po troch týždňoch zničil ruky a musel odísť. Veľká Amanda z Colorada tento rok skončila highschool a je tu zjavne omylom. Depresie zaháňa pravidelne objednávanou pizzou. Ostatní mladí Američania sú v pohode, každý je pre nich „buddy“ a po troch pivách sú spití na mol, čo ich núti skákať saltá z útesu na pláži.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama
amanda
amanda 

"Amanda zápasí s lososom"

Podobne ani chlapci Havajci nemajú žiadny problém, všetkému sa smejú piskľavým smiechom od nadmerného fajčenia marišky. Najviac sa bavia keď niečo pokazia: "You are fired!," kričia po sebe. Pri poslednom stole sa dištancujú Rumuni, inak perfektne ovládajúci angličtinu a vždy pripravení na pchanie sa do ...na kariérny postup. Jedna z nich, Sára, už po krátkom čase počíta v ofice výplaty.

Najneskôr sem dorazila pohro... trojica drsných báb z Ukrajiny- fúzatá Irina, prsnatá šéfka Jekaterina („Call me Kejt“) a dvojmetrová Oxana. Táto Juščenkova zlatá mládež miluje americký rap a vôbec- všetko americké. Keď vidia hamburger, nadšene výskajú a: „Yes, give me five!“, ťapkajú si navzájom dlane. Cez každý brejk zmiznú na WC a vracajú sa zmaľované na ružovo-modro. Sprvu sa jednotlivé národnosti od nich separovali, ale ako šiel čas, začali sme sa všetci zbližovať. Naučili sme sa nadávky v každom jazyku, vypočuli si number one hity z tej- ktorej krajiny a keď niekto odchádzal preč, vo veľkom blýskali digitálne fotoaparáty a vymieňali sa mailové kontakty. „Uvidíme sa o rok“, sľubujeme si. No jasné, zabudni. /To be continued... Nabudúce o robote  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Bulharečky, Ukrajinečky a samozrejme playboy Ernesto"

Erik Golian

Erik Golian

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rád hravý čierny humor, psíka menom Indy, zlé filmy, imgur, "twajter", Akty X Zoznam autorových rubrík:  Nerozum a CitCynik sa díva na svet s monoklMédiá a filmyObskúrne rozprávky o... o ničoDruhý pohľad na vec

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu