Cukráreň Lucerna klame ľudí

„Poďme niekam," zahlási Kika smerom k cháske kamarátov a podľa šípok v jej očiach vidno, že miesto už vybrala a nechce riešiť žiadny odpor. Len ja, ako správny asociál, ešte pokusne obraciam mdlý pohľad k Irish pubu

Písmo: A- | A+
Diskusia  (40)

Nový podnik Lucerna je na banskobystrickom námestí, hneď vedľa našej šikmej veže. Štýlom je to jeden z tých módnych podnikov, v ktorých sa zgrupujú metrosexuáli. Samý chróm, sklo a svetlé drevo, slušný človek nevie, kam si vyložiť zablatené gumáky. Sadli sme si štyria za umackaný ministolík, ktorý nóbl servírka radšej hneď zamaskovala plachtou ponukového lístka (listu).

Hmmm, čo si len vybrať z toľkých lákavých druhov čokolády?? Objednali sme si a po pol hodine (spracovať pravé kakaové bôby chvíľu trvá) sme dostali štyri minišálky. Na našich maškrtných jazýčkoch sa zbehli slinky, "chór pôžitkov" sa ale nekonal, drzo nám podhodili obyčajný Bebe puding, a už sa na ňom aj stihla vytvoriť koža, taká pevná, že by sa na nej dalo korčuľovať. Kika sa ospravedlňujúco usmieva, rúbe lyžičkou drobné sústa pamlsku a znalecky hmká, akoby jedla mannu z gréckeho Olympu. Z nostalgie sme bebáč dojedli, zaplatili po 49 korún a vypadli. Jediný dôvod prečo sa tento prvý a posledný výlet medzi metrosexuálov nakoniec oplatil, bolo vyšperkované klamárske Menu, ktoré sa mi náhodou ocitlo v zadnom vrecku. Skromný dobrák Bebepuding sa v ňom stokrát a stále inak menil, halil sa do exotických názvov a inotajných sľubov:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Čokoláda sa snúbi so šafranom - tendencia zdanlivo hazardná, ktorú maškrtný jazýček odhaľuje ako veľmi podarenú."

"Najobľúbenejšia u detí... každého veku! Mlieko zjemňuje chuť kakaa na kompromis jemnej chuti."

"Zamatové potešenie omamnej sladkosti. (Je) Biela, aby prekvapila dotykom originálnosti." (biely puding)

"Recept mýtického (?) nugátového bonbónu v šálke. Najslávnejší bonbón na svete neprestáva prekvapovať! (beťár jeden!)"

"Maškrtná spleť teplého kakaa a čerstvej mäty, iskrivosť, sviežosť.."

"Čokoláda a smotanový krém, kráľovné (?) najmaškrtnejších nerestí!"

"Čokoláda, ktorá sa vracia k vlastným antickým (?) koreňom v spojení s feferónkou tak, ako nás to učili Mayovia a Aztékovia."

SkryťVypnúť reklamu

Na posledných stránkach rozšafnému autorovi sloganov ale zjavne došla fantázia a trpezlivosť (kofeín, honorár). Čokoláda s pomarančom sa už nesnúbi, je len "príjemne excentrická". Kakao už pistáciám neposkytuje dvojzmyselnú masáž, ale iba "maškrtný kúpeľ". A najhoršie dopadol Krém s vaječným koňakom, lebo je to len: "mlieko, vajcia, cukor a pravosť tradície". Držte sa teda tradície, varte si Bebepuding doma.

Erik Golian

Erik Golian

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rád hravý čierny humor, psíka menom Indy, zlé filmy, imgur, "twajter", Akty X Zoznam autorových rubrík:  Nerozum a CitCynik sa díva na svet s monoklMédiá a filmyObskúrne rozprávky o... o ničoDruhý pohľad na vec

Prémioví blogeri

INESS

INESS

108 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

317 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu