reklama

Tonight's Fight: Zranenie vs. Choroba

Choroby sú na nič. Niečo pre zbabelcov. Bolí to, isteže. Ale byť chorý, to dokáže každý. Vlastne, každý to už niekedy dokázal tak, čo je na tom? Zranenia sú lepšie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Aj, keď zlomené ruky a nohy mal tiež už kadekto. Aspoň pre to musel niečo urobiť. Trepať sa na strom, keď nemal. Nabúrať v aute. Pobiť sa v bare. Alebo mať prsty v dverách auta v nesprávnej chvíli.

Zranenie je proste chlapská záležitosť. Niečo, na čo sa dá byť hrdý. "Zlomil som si nos pri lyžovaní. A chirurg to klasifikoval ako otvorenú zlomeninu." znie výrazne lepšie ako "Dva dni som mal hnačku a žalúdočné kŕče po tom, čo som jedol sneh na túre v Tatrách". A je jedno, že oboje bolelo rovnako. Chorobová bolesť je proste nezaujímavá.

Jediné choroby, ktoré si môžu nárokovať na výnimku sú exotiky a (potenciálne) smrteľné choroby. S takou maláriou sa dá robiť drsňáka (už len preto, že ju človek neschytá len kvôli tomu, že sa ráno málo obliekol). Alebo s leukémiou. Hoci pre ňu sa netreba ani tak snažiť, ako mať šťastie na vhodné gény. Stačí ju úspešne prežiť. Taká maličkosť.

Radovan Grežo

Radovan Grežo

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pracujem v reklame, ale inak som celkom slusny clovek. Zoznam autorových rubrík:  Vtipné príbehyNaštvané komentáreExperimentálne umenieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu