reklama

Vincentka

Tak skoro na Teba nezabudnem!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
Obrázok blogu

Idem si raz po obchode,a keďže ma akurát trápila angína a mala som už dosť čajíčkov,rozhodla som sa,že si kúpim nejaký ten džús, ale ja som samozrejme zablúdila medzi minerálkami...

Keďže športujem,tak si často kúpim nejakú tú minerálku-nech ma trošku osvieži...

Ale teraz som natrafila na jednu,na ktorú len tak ľahko nezabudnem.Hnedá sklenená 0,7l fľaša-človek by si myslel,že kupuje lieh...ešte že bola na nej etiketa...fľaša ma zaujala,už len tým,že nebola plastová a že bola hnedá. Čítam etiketu...dozvedám sa zaujímavé informácie:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pomáha regenerovať vnútorné prostredie človeka po veľkých stratách potu,ku ktorým dochádza pri ťažkej fyzickej práci,športe,v horúcom prostredí a pri ochoreniach s vysokou teplotou a horúčkach.

Upravuje metabolizmus po alkoholových excesoch.

Je vhodná na prevenciu zubného kazu u detí v dávke 0,25l za deň.

Môže slúžiť na úhradu dennej dávky jódu,stačí vypiť 25ml.Je to dôležité pre deti a tehotné ženy.

Obsahuje biogénne prvky ako je líthium,rubídium,cézium,meď,zinok,vanád,chróm,kobalt vo fyziologickom pomernom zastúpení a je vhodná ako prírodný doplnok výživy pre športovcov,deti,tehotné ženy a rekonvalescentov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pitná kúra ,najdôležitejší liečebný úkon-obsah solí rozpúšťa hlieny v dýchacích cestách,žalúdku a črevách.Väčšinou sa Vincentka podáva 2x denne na lačno pred raňajkami a pred večerou v dávke cca 2,5-3,5dcl.Účinná pitná kúra by mala trvať 15-20 dní.Pije sa studená alebo ohriata.

Kloktanie a výplachy nosohltana (vhodné je použitie Vincentka-nosový sprej) .

Inhalácie.

Prevencia: pijeme studenú,alebo použijeme na riedenie ovocných štiav,na zálievku zeleninových šalátov,na zapíjanie pri konzumácii alkoholu,hlavne pri problémoch s kyselinami pri bielych vínach.

Kontraindikovaná je len pri ľuďoch so zlyhávajúcimi obličkami .Opatrnosť je potrebná u pacientov s ochorením obličiek a s opuchmi dolných končatín.Poraďte sa s lekárom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Založená v roku 1820 Luhačovice.

Dôjdem domov a už sa teším na mineráločku-hneď si nalejem plný pohár....v tom ma zaujala vôňa,pripomínala mi čakáreň u lekára...to asi pre vysoký podiel chlóru,ktorý obsahuje...ako druhá ma prekvapila chuť,prišla mi ako minerálka so soľou ale s prehnane veľkým množstvom soli!Ten pohár som do seba liala aspoň 2 hodinky a pohár mal len 250ml.Ale časom som si na túto chuť,typickú pre Vincentku zvykla,a mám pocit,že mi pomohla zotaviť sa.

A ešte jedna zaujímavosť,v prírodných liečebných kúpeľoch Luhačovice sa používa:na pitné kúry a inhalácie pri ochorení dýchacích ciest,hlasiviek,pri chorobách látkovej výmeny,vredovej chorobe žalúdku,dvanástorníka a ich pooperačných stavoch,zdĺhavých opuchoch pečene,diabetes mellitus,chronickej pankreatitis.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Moje upozornenie-ak ju pijete "tenkrát poprvé" nalejte si menšie množstvo a pite postupne...

Lívia Hajrová

Lívia Hajrová

Bloger 
  • Počet článkov:  53
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajná baba,ktorá hrá florbal,má rada šport,zábavu,kamošov,cestovanie... Zoznam autorových rubrík:  športFlorbalvlastná tvorbaĽudia-obdivujem VásNezaradenéRozprávky

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu