V slovenských obchodoch sa ročne vyhodí takmer 50 000 ton potravín. Slovenská rigidná legislatíva nás núti vyhadzovať aj kvalitné potraviny a neumožňuje ich využiť. Kým u našich susedov a v iných členských štátoch EÚ je pri dodržaní všetkých požiadaviek na bezpečnosť možné predávať potraviny aj po skončení dátumu minimálnej trvanlivosti, na Slovensku sa musia zlikvidovať ako odpad. Zbytočné plytvanie potravinami, ľudskými zdrojmi, surovinami a energiami zvyšuje ceny potravín. Naozaj sme takí bohatí, že si môžeme dovoliť vyhadzovať do koša aj kvalitné potraviny?
1. mar 2012 o 17:15
(upravené 1. mar 2012 o 17:38)
Páči sa: 0x
Prečítané: 238x
Pravda č.6 - Čoraz viac plytváme potravinami
7 smutných právd o slovenskom poľnohospodárstve a potravinárstve. Skúste odhadnúť, koľko potravín naozaj vyhodíte do koša vy?
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(0)