reklama

Lady Sovereign - Public warning

Malé telo, veľká huba. Záškoláčka, ktorá sa oblieka do handier s tromi pásikmi. Drzá a protivná, avšak s veľkým talentom a trefnými hláškami. Zoznámte sa s kráľovnou štýlu grime a jej vynikajúcim albumom v produkcii od Basement Jaxx.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

THIS IS THE MIDGEST´S MANSION! Takže ráčte už láskavo vstúpiť! Lady Sovereig rodičia už 21 rokov nadávajú Lousie Amanda Harman.

Na (c)hudobný svet však prišla len nedávno. Doniesol ju bocian v podobe EP platne Vertically Challenged. Okamžite padali nie len ľudia na zadok, ale padali aj prirovnania : Mike Skinner v sukni, Eminem v sukni. To, že je ako Eminem jej ani nespomínajte, lebo vám napľuje do ksichtu a pečatným prsteňom dostanete do čela! To, že nie je žiaden EmiNEM jasne pochopíte pri skladbe Blah Blah.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vertically Challenged ešte vydala na nezávislom anglickom labely Chocolate Industries. Public Warning sa však vyliahol v kurinci Def Jam. Áno,to je ten, kde kohútom je Jay-Z. Ale nie, Lady Sovereign nie je žiadna sliepka. Ani po tom, čo prešla k Def Jam records, kde sa to silikónovými tits a J-Lo asses len hemží, dokonca ani produkcia nie je frigídna, ako to už v poslednej dobe s americkým r´n´b býva. Pokiaľ máte slabosť pre UK frázovanie, grime scénu a nebojíte sa krutej pravdy, tak toto je to pravé afrodiziakum! Zamilujete si tento album, trust me.

Čo skladba, to perla, to hit, to kvalita. Basement Jaxx vedeli vždy vyťažiť z vokalistov len to najlepšie a ani Lady Sovereign nie je výnimkou. Jej osobnosť cítite z každej sekundy. Jej hlas, ktorý znie ako hlas hermafrodita, ktorý je práve v štádiu mutovania, sa pre vás stane drogou. Chladné a automatické beaty vám vdýchnu život. Texty zničia všetky predsudky. My words hurt you jus´ like loosin´ ya virginity, yo yo, je to slovná divoška a nemá zábrany. Je ironická a pouráža každého. Ale to jej odpustíte, pretože si dokáže urobiť srandu aj zo seba: So I can´t dance and I can´t sing, I can only do one thing, and that´s be Lady Sovereign. A v poslednej skladbe si s ňou zarapuje Missy Elliott..ale to už je len taká maličkosť ;)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ťažko sa mi vyberajú nejaké skladby, ktoré by vyčnievali nad tie ostatné, pretože každá je skvelá a hitová,ale tu sú moje najobľúbenejšie:

RANDOM : Skvelý klubový hit. Úžasne to celé šlape, krásny rytmus, jednoducho cool.

PUBLIC WARNING: Trochu tvrdšia skladba, zbesilé tempo, gitary. Neodporúčam počúvať pri joggingu. Skoro stratíte dych.

MY ENGLAND: Počas celej skladby znejú trúbky a celé to má trochu DUBovú náladu. S.O.V. nás presviedča, že nie všetko o Angličanoch je pravda a trochu si rýpne do kráľovny: We ain´t all posh like the queen... Ako vokalistku si tu viem pokojne predstaviť aj Lily Allen, len text by bol asi ostrejší ako nožíky z teleshoppingu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

FIDDLE WITH VOLUME: Nie je to rádiový hit, ale má zvláštnu klaustrofobickú a temnú atmosféru.

Občas sa stáva, že na "veľkú" hudobnú scénu príde "malý" (vzrastom) človek a všetkú pozornosť si ukradne pre seba. Public Warning by nemalo ujsť ani vašej pozornosti!

*** 9/10 ***  

Jozef Hámorský

Jozef Hámorský

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  0x

This was a bodyNow it´s a homeFor you, my little alien Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáCinematiqueAlbum Reviews/CD RecenzieInspirated By My LifeOwn ProductionNu:News

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu