reklama

stromy na sídliskách

Keď pred pár desiatkami rokov začali čerstvo prisťahovaní obyvatelia v nových sídliskách sadiť malé stromčeky pri panelákoch, netušili, že to raz budú ľutovať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Stromy medzitým vyrástli na krásnych rozkošatených krásavcov. V plnej sile sa tešili zo života. Vtáky si v ich korune stavali hniezda, alebo hľadali úkryt. Bolo radosť sa na ne pozerať. Niektoré stromy boli krásne v čase kvitnutia, iné zaujali hlavne v zime.

No zrazu to malo jedno veľké ALE. V čase vetra konáre stromov búchali do okien a v noci budili obyvateľov. Ba čo viac alergici si ich vybrali za dôvod svojej choroby. Najviac však obyvateľom vadilo, že v izbách mali stále tmu, pretože rozkošatené a odrastené stromy dnu nepustili slnečné lúče.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V očakávaní riešenia tohoto problému sa ľudia začali sťažovať. Niektorí horko krvnejší zobrali riešenie do svojich rúk. Tak to aj dopadlo. Po niektorých stromoch zostali len pne, niektoré skončili s odpíleným vrcholom, tie čo mali šťastie prišli len o pár konárov. Jeden vandal svojim činom ukázal, že stromom rozumie. Po celom obvode kmeňa stromu odrezal kôru vo výške skoro jedného metra, čím tento strom odsúdil k zániku.

Keď sa už sťažnosti množili a pri pohľade na sídlisko to vyzeralo ako po nájazde barbarov, zodpovední mestskí úradníci začali konať. Riešením problému poverili zodpovednú firmu s certifikátom a tá sa naozaj činila. Konáre už do okien nebúchajú, slnečné lúče majú do izieb voľnú cestu. Čo na tom, že alergikom sa moc nepolepšilo ani po zoťatí stromu. Problém bol vyriešený odborným spôsobom a hlavne v súlade zo zákonom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ostáva len dúfať, že obyvatelia sídliska si po takejto, pre mňa smutnej udalosti uvedomili ,že aj stromy je potrebné sadiť s rozumom.

Keď som sa minule prechádzal po sídlisku, zbadal som čerstvo vysadené stromčeky skoro na rovnakom mieste, ako bol pôvodný nežiadúci strom...

Odrezané vrcholy na stromoch:

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Tieto stromy museli ísť preč (?):

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Toto je lahôdka:Tento strom podľa mňa nemá šancu. V odbornej literatúre sa píše,že stromy dostávajú výživu cez kôru.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Stačilo zasadiť strom pár metrov vľavo a nebol by problém:

Obrázok blogu

Tu stromy zatiaľ nechali. Dokedy ?

Obrázok blogu

Nestojí takýto pohľad z okna za to ? :

Obrázok blogu
Vladimír Hano

Vladimír Hano

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek,ktorého trápia problémy tohoto sveta a keďže ich ináč neviem riešiť,tak o nich chcem písať. Možno sa nič nezmení, ale mlčať mi pripadá ako tá horšia voľba! Na svojom webe mám tiež osobný blog a fotogalériu, pretože jednou z mojich záľub je aj fotografovanie. Nájdete tam aj články o pestovaní rastlín na balkóne.Moje aforizmyMôj obľúbený citát: Je priam tragikomédiou, keď si vedúci na pracovisku začína namýšľať, že je vševedúcim. Zoznam autorových rubrík:  policiamestofototechnikanáboženstvospoločnosťvodičiSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu