reklama

veriaci ateista

Je možné, aby človek nechodil do kostola a bol veriaci ? Podľa mňa áno ! Podľa veriacich s ktorými sa stretávam ja, to možné nie je. Dokonca som niekde čítal článok od kňaza, ktorý tvrdil, že kto nechodí do kostola, ten sa do neba nedostane. Ako je to teda ?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (72)
Bojnice
Bojnice (zdroj: Vladimí Hano)

V Starom zákone som čítal ,ak človek v poslednej sekunde života úprimne oľutuje svoje hriechy, tak pôjde do neba. Ak sa nemýlim, tak tam tiež stálo, že kňazi nemajú vynikať bohatstvom a svoje služby nesmú robiť za peniaze. Mám pochybnosti, že sa toto v súčastnej dobe dodržuje. Viem o prípade z nedávnej minulosti, kedy farár v kostole žiadal veriacich ,aby do zvončeka nedávali drobné, alebo vodu kázal a víno pil.

Taktiež som sa v Starom zákone dočítal o možnosti modliť sa( obrazne) doma v komôrke, vo svojom srdci. Takýto človek údajne môže byť postavený na roveň tomu ,čo do kostola chodí. Nech je to už tak či onak, verím v jedno: Čestný a svedomitý človek nechodiaci do kostola sa do neba dostane skôr, ako falošný do kostola chodiaci farizej. Touto vetou som pravdepodobne pobúril mnoho veriacich, ale ja tomu naozaj verím. Pretože, ak by to takto nefungovalo ,tak o také nebo jednoducho nemám záujem, čím nechcem povedať, že sa tam dostanem. No pretože do kostola nechodím(len príležitostne) a verím tomu, nepokladám sa za typického ateistu. Pokladám sa za veriaceho ateistu ,ktorý sa spontánne pomodlí doma a snaží sa žiť čestným životom. Priznám sa, nie vždy sa mi to darí, ale snažím sa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Či to bude stačiť pri záverečnom účtovaní neviem. Jedno však viem určite. Nebude ma súdiť sused, ani kňaz a ani sudca v talári. Ak to funguje tak, ako sa píše v biblii, tak právo na to má len jedna bytosť. Nepíšem to bez príčiny. V mojom okolí je dosť veriacich, ktorí dokážu odsúdiť človeka, len na základe toho, že dotyčný nechodí do božieho chrámu, alebo má iné názory. Samozrejme funguje to aj naopak.

Bol som dosť sklamaný ,keď som nedávno argumentoval Starým zákonom a od veriaceho som dostal odpoveď: „ Preto bol napísaný Nový zákon „. Takže Starý zákon už neplatí ?

Som toho názoru, že pre cirkev by bola najlepšia cesta odluka od štátu. Nie som si istý, či toho istého názoru sú aj predstavitelia cirkví.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Podľa biblie sme si všetci rovní a boli sme stvorení na obraz svojho stvoriteľa, čo tiež niečo naznačuje. Všetci však žijeme spoločne na našej krásnej zemi a podľa toho by sme sa mali aj správať. To znamená, že slová ako tolerantnosť, znášanlivosť, by v našom živote nemali byť neznámym pojmom.

Verím a sám som to zažil, že aj ľudia rôzneho vyznania môžu spolu krásne fungovať. Všetko je len v nás samotných.

Vladimír Hano

Vladimír Hano

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek,ktorého trápia problémy tohoto sveta a keďže ich ináč neviem riešiť,tak o nich chcem písať. Možno sa nič nezmení, ale mlčať mi pripadá ako tá horšia voľba! Na svojom webe mám tiež osobný blog a fotogalériu, pretože jednou z mojich záľub je aj fotografovanie. Nájdete tam aj články o pestovaní rastlín na balkóne.Moje aforizmyMôj obľúbený citát: Je priam tragikomédiou, keď si vedúci na pracovisku začína namýšľať, že je vševedúcim. Zoznam autorových rubrík:  policiamestofototechnikanáboženstvospoločnosťvodičiSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu