reklama

Druhý job, Natálin odchod a Aidine narodeniny - Taipei

Po mesiaci strávenom v Taipei ma čakal môj druhý job. Odišla jedna z mojich kamarátok - Češka Natália a Aida z Kazachstanu oslavovala svoje 21. narodeniny.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

16.8.2015

Dnes ráno som sa vybrala metrom na Xiangtian Temple hľadať štúdio v ktorom sa konal môj druhý job. Malo to byť vlastne iba fotenie do portfólia fotografa, nebolo to ani pre katalóg, magazín ani nič podobné. Toto fotenie bolo ale najlepšie aké som kedy mala. 

Kasting na tento job bol iba v piatok, čiže pred dvomi dňami. Prišli sme naň ráno, ale na mieste určenia nás nikto nečakal a tak sme odišli. Vrátili sme sa večer a mal to byť môj posledný kasting. Prišla som s mojou bookerkou do štúdia a kasting prebiehal tak ako vždy. Moja bookerka sa rozprávala s fotografom po čínsky a ja som tam len tak stála a predstierala, že úplne všetkému o čom hovoria rozumiem a veľmi dobre sa bavím na ich vtipoch. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po chvíľke sa ma fotograf po anglicky spýtal ktorá krajina sa mi páčila viac, či Čína alebo Kórea. Touto otázkou som bola zaskočená, ani v Číne ani v Kórei som nebola. Videla som moju bookerku ako sa mi snaží naznačiť,že mám odpovedať Kórea. Tak som tak urobila. 

Neskôr som sa jej pýtala, čo to bolo za otázku. Povedala mi, že netušila, že sa ma to opýta ale že o mne vždy hovoria, že som bola v Číne, Japonsku a všelikde inde. Lebo tu nemajú radi nové modelky a preto takto klamú. 

Fotograf sa volá Patrick Hu a zo začiatku som si myslela, že jeho angličtina bude podobná ako u väčšiny ľudí ktorých som tu zatiaľ stretla, čiže takmer neexistujúca.. Ale už z prvých viet vyzeralo, že jeho schopnosti sú lepšie ako tie moje. Tak sme sa rozprávali a čakali na make-up artistu. Nakoniec vysvitlo, že Patrick žil 10 rokov v New Yorku. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Make-up artistova angličtina bola tiež úplne super ale nebol veľmi zhovorčivý. Po polhodine maľovania ma som počula americké "What´s up?" a zistila som, že dnešok s nami strávi aj Američan žijúci v Taipei. 

Väčšinu fotenia sme sa rozprávali, občas niečo fotili a potom sme sa zase rozprávali. Počas fotenia sme sa dostali aj k spomínanej Číne a Kórei a uviedla som veci na správnu mieru a povedala pravdu o tom, že Taipei je môj prvý modelingový trip. Bolo to naozaj asi najlepśie fotenie aké som kedy mala. Bola to zábava a fotky vyzerajú viac ako skvelo. 

Večer sa niesol v pochmúrnejšej atmosfére. Včera odišla Jovila a dnes odchádzala Natália z Česka. Ona bola osoba, ktorú som po Katre poznala asi najviac... Rozprávali sme sa oveľa častejšie ako s inými dievčatami, lebo predsa len sa ľahšie komunikuje v rodnom jazyku ako po anglicky. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Odchádzala večer a tiež sme všetky zišli dole, rozprávali sme si naše spoločné zážitky presne tak ako včera. Keď Natali nasadla do taxíku, dala dole okienko a zakričala: "Happy birthday, Aida!" 

Čo ma privádza k Aidinej oslave 21. narodenín. Aida je z Kazachstanu a na dnešnú polnoc sme mali naplánované prekvapenie. Tatiana a Aya (z Ruska, Aidine najlepšie kamarátky tu) kúpili darček a veľa veľa balónov, ktoré počas dňa nafúkali a ukryli v prázdnej miestnosti. 

O polnoci sme zhasli všetky svetlá, nahádzali balóny do obývačky, pustili hudbu a zavolali Aidu. Odovzdali darčeky, oslavovali sme, pobudli sme chvíľku spolu a potom sme išli spať. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Michaela Hanušiaková

Michaela Hanušiaková

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje meno je Michaela a rada by som sa s vami podelila o moje zážitky z Taiwanu, kde sa práve nachádzam. Dúfam, že nájdete niečo, čo vás zaujme! Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu