reklama

Miesta, ktoré nikdy neuvidíme na vlastné oči

Niektoré myšlienky v živote človeku nedajú spávať, za iné sa človek v tvári červená a v hĺbke duše musí občas aj hanbiť. Niektoré zase akoby zamrazili človeka až do kostí no a ďalšie hrejú pri srdci alebo aj iných orgánoch... Medzi tie, ktorých sa nikdy nezbavím (a možno ma prepadnú aj na smrteľnej posteli), patrí myšlienka na všetky tie úžasné doslovne dych berúce miesta na svete, ktoré nikdy nestihnem navštíviť a vidieť na vlastné oči. Nehovorím o Paríží, Londýne alebo Tokyu. Skôr o miestach kdesi v divočine, odrezaných od sveta, všade tam kde zem je nekonečné rovná, hory vysoké, oceán tichý, zvieratá plaché a vzduch ktorý chutí ako nikde inde...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Premýšľam nad tým, že ich celkom ľahko možno nájsť kdesi na ceste vlakom Transibírskou magistrálou alebo kajakom po rieke v Južnej Amerike. Som si ale celkom istá, že ich je možné objaviť aj na Americkom juhozápade, Japonskom vidieku alebo v malom mestečku na Severe Európy.

islandske zotmenie
islandske zotmenie 


Ja skutočne ľutujem len málo čo, ale toto mi z času na čas vŕta hlavou... Začalo to asi všetko pravidelným sledovaním nedeľného Objektívu. Predpoludním sme vždy s mojou mamou zvykli zasadnúť k televízoru a sledovať cestopisy.

mongolska hora
mongolska hora 



Teraz mi stačí jedna 45 minútová cesta autom, (smer ktorákoľvek svetová strana) a hneď ma prepadne myšlienka na to, aká škoda je, že je tak veľa miest na svete, ktoré nemáme šancu vidieť na vlastné oči. Ani keby sme každý deň našich životov cestovali...

Občas ma to privádza do krátkodobého stavu melanchólie a vtedy rýchlo vytiahnem magazín z našej rozširujúcej sa zbierky National Geographics. Vravím si, že keď tam už nepôjdem osobne možno zočím a pocítim čosi výnimočné aspoň pri pohľade na fotografie iných. No a keď potom vyrazím von na prechádzku, svet mi pripadá nekonečne veľký a srdce mi plače za prácou cestovateľa a reportéra.
Ach, byť tak Marcom Polom a hneď zajtra začať s napĺnaním svojho životného poslania.

Jana Harris

Jana Harris

Bloger 
  • Počet článkov:  116
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Neskutočne jej chýba písanie... také to tvorivé a odhaľujúce. Má veľkú slabosť na ruky svojho manžela a hudbu z filmov W. Allena. Zoznam autorových rubrík:  Takmer denne z Nového AnglickaMilí priatelia vo sveteVlastná choreografiaTéma na lenivé letné popoludniSlabosti nás všetkých (?)

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu