reklama

Nie -násť, ale -dsať.

Pozerala som zboku na to čudo vedľa mňa a čakala na tie nevideteľné nitky materstva a lásky, ktoré podľa múdrych kníh mali prísť a zväzovať ma. Nič sa nedialo. To tam sa mrvilo, bolo To celé červené a ani meno, ktoré som vybrala, sa k Tomu nehodilo. Všetko mi pripadalo také nepatričné. V duchu som si opakovala asi milión krát - je to tvoj syn a bude tu pri tebe navždy...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

To červené čudo malo minulý týždeň narodeniny. Má 197 cm a kopec vecí ´na háku´. A už vôbec nie je červený. A meno mu pristane. A mňa po dlhom čase chytil záchvat sentimentu.

Videla som v duchu všetky tie významné medzníky v mojom živote. Nie v jeho živote, on to tak nevidí. V mojom. Jeho prvý krok, prvé slovo, prvý úraz, prvá choroba, prvá nádavka, prvé klamstvo, prvá trieda, prvá päťka, prvé prijímanie, prvá hádka, prvá láska, prvá cigareta... A prvý krát -dsať.

Aj mne chvíľu trvalo, kým som pochopila, čo mi to hovorí. Nielen to, že už skočilo obdobie -násť, ale aj to, že sa cíti dospelý a prvý krát cíti, že je plnoletý. K dokonalosti mu chýba ešte ´zodpovedný´, ale aj to časom príde. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rozprávala som to svojim kamarátom. Sťažovala som sa, že cítim, že ho strácam, že pri birmovke som sa rozplakala, lebo som vedela, že zase je o krok dospelejší. Že teraz už je to úplne iné, že som ľutostivá, že chcem mať svoje malé dieťaťko, že nerozumiem jeho slovníku, že má čudné záujmy, že čas strašne rýchlo uteká... Dostala som akurát studenú sprchu - najväčšia láska rodiča je vtedy, keď dokážeš pustiť svoje dieťa ísť robiť vlastné chyby.

Tak ťa konečne púšťam, rob si vlastné chyby. Ja sa budem budem iba prizerať a budem tu pre teba. Buď mi zdravý, šťastný a buď tým, čím chceš. Nech ťa opatruje Boh. Krásne narodeniny, krásnych 20-dsať rokov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tvoja mama.

Michaela Herichová

Michaela Herichová

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Matka 24 ročného skvelého syna a žena, ktorá neholduje vareniu a domácim prácam. Zoznam autorových rubrík:  kultúrni turističo ma vytočiloporadňamoje divadelné predstaveniakreatívne drobnôstkymoje recenzie - hotelypríbehy zo životakeď treba pochváliť

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu