reklama

Pocta Dušanovi Nebylovi 2010

Spoločnosť baletného majstra Dušana Nebylu v zastúpení pani Vierky Nebylovej, Dušana Nebylu ml. a Borisa Nebylu nás pozvali 11.februára 2010 do divadla J. Palárika v Trnave na tanečný koncert s medzinárodnou účasťou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Z Bulletinu:

Pred rokom sme sa v tomto divadle stretli na spomienkovom predstavení "Pocta Dušanovi Nebylovi". Dnes Vás vítame na predstavení s tým istým názvom, ale po prvý raz s podtitulom "tanečný koncert s medzinárodnou účasťou". Našim prianím je, aby sa deň narodenín baletného majstra Dušana Nebylu stal príležitosťou na stretnutie a prezentáciu mladých talentovaných tanečníkov rôznych národností, príležitosťou nadviazať nové kontakty a priateľstvá. Pre Trnavčanov by mohol byť tento deň sviatkom, kedy majú možnosť aspoň na chvíľu uniknúť zo sveta každodenného zhonu a problémov do sveta krásy baletu a tanca. Pozvanie Súkromného tanečného konzervatória Dušana Nebylu v Trnave prijali študenti z Gyori Tánc Képzomuvészeti Általanos Iskola és Szakkozépiskola, Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, Súkromného konzervatória v Košiciach, Súkromného konzervatória v Nitre, Tanečného centra Praha, Taneční konzervatoře v Brně, Konzervatória J.L.Bellu v Banskej Bystrici, Dance Arts Vienna, Taneční konzervatoře hl. m. Prahy, Súkromnej základnej umeleckej školy pri Štúdiu baletu Dušana Nebylu a podelia sa s Vami radosť z tanca.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pred rokom to bolo hlavne o spomienkach, teraz to bolo hlavne o tanečných nádejách. Za účasti predstaviteľov mesta a kraja, čestných hostí, tvorcu hesla "nebojme sa baletu" - maestra Radačovského a nás Trnavčanov sa na javisku pod portrétom nášho Dušana striedali mladí umelci - tanečníci zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Rakúska.

Program bol nápaditý, zaujímavý, dynamický a pestrý, prechádzal všetkými žánrami, hudobnými a tanečnými štýlmi. 25 tanečných vystúpení so sprievodným slovom Mgr. art. Mareka Fajnora ubehlo neuveriteľne rýchlo.

Pred rokom som pri rovnakej príležitosti napísala: 11. február 2009 je pre mnohých obyčajný deň, taký, ako každý iný. Pre Trnavčanov taký obyčajný nie je. V Trnave, práve v tomto roku a práve v tento deň vznikla nová tradícia. Iné mestá a iné školy majú každoročne vianočné vystúpenia, u nás máme a budeme mať každoročne, v deň narodenín nášho Dušana, baletné soirré.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnes chcem svoje slová iba doplniť. Okrem zdieľanej radosti z tanca v nás ostalo aj presvedčenie, že tanec a balet v Trnave bude stále a bude vždy spojený s menom Dušana Nebylu. Od dnes však navyše spojený aj s každoročnou prezentáciou mladých talentovaných tanečníkov.

Ešte ostáva spomenúť sponzorov, bez ktorých by sa tento koncert neuskutočnil - Divadlo J. Palárika v Trnave, Mesto Trnava, Trnavský samostrávny kraj, Viva rádio, Kon-press a Spoločnosť baletného majstra Dušana Nebylu.

Michaela Herichová

Michaela Herichová

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Matka 24 ročného skvelého syna a žena, ktorá neholduje vareniu a domácim prácam. Zoznam autorových rubrík:  kultúrni turističo ma vytočiloporadňamoje divadelné predstaveniakreatívne drobnôstkymoje recenzie - hotelypríbehy zo životakeď treba pochváliť

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu