reklama

Ďalšie plagáty? Prosím, dajte nám pokoj!

Krátka úvaha o pani Tutkovej a jej chorej kampani.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V televíznych správach som si všimol informáciu o tom, že budúuverejnené ďalšie plagáty. Pani Tutková znovu zachraňuje svet, a my,ľudia, trpíme...

Ale pekne poporiadku. Mám rád ľudí,ktorý majú radi ľudí. Čo sa o pani Tutkovej povedať nedá. Táto osoba,ktorú by som medzi priateľmi nazval dosť nepeknými slovami, sa snažídlhodobo bojovať proti interupciám. Nie cestou poskytnutia informácií,ale hnusnou (a to je slabé slovo) kampaňou na internete a nabillboardoch po celom Slovensku. Na týchto "reklamných materiáloch" jehnusne rozpytvaný ľudský plod, ktorý, podľa jej organizácie, odradímatky od potratov. Aká je však pravda? A prečo vlastne s tým všetkýmnesúhlasím?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zoberme si do úvahy niekoľko ľudí. Len tak náhodne:

dievčatko navštevujúce prvý stupeň základnej školy

študent SŠ

študentka SŠ

pracujúca žena

pracujúci muž

žena po pôrode

žena po potrate

dôchodca

Ako na to títo ľudia zareagujú? Individuálne, no aj tak prakticky rovnako.

Dievčatkoz toho moc happy nebude. Zľakne sa toho, bude sa pýtať rodičov čo toznamená, a nech mu to vysvetlia hocijako - výsledkom je smútok, strach,pocit úzkosti. Však ešte nedávno sa hrala z bábikami, a teraz nejakédieťa úplne dosekané. Hnus? Nie hnus... pretože hnus je veľmi slabéslovo...

Študent s IQ nad 80 začne krútiť hlavou... aký má totoúčinok? Pozerá sa na to ako na reklamu niektorej poštukanej sekty,neonacistickej skupiny atď. Skrátka niečoho divného, neľudského.Študentka reaguje rovnako - až na jednu maličkosť. Sama bude matkou,takže bude v nej odpor ešte dlhšie. O depresiách ani nehovorím.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pracujúcičlovek si to zoberie tak ako akúkoľvek inú reklamu na podivnú blbosť.Tak ako reklamu na politickú stranu. Až na to, že táto ukazujerozpitvané decko. Taktiež si dospelí uvedomujú, že takéto billboardypoškodzujú hlavne deti, ženy po potrate atď.

Žena po pôrode? jejej zle. Žena po potrate? je jej veľmi zle. Nie je to len tak vzdať sadieťaťa. Výčitky, psychika v kýbli. Žena, ktorá to podstúpila, sa častohanbí za seba a potrebuje oporu. Ak jej ju niekto poskytne, ak nájdepodporu u rodiny, priateľov... pohodička. No nájde sa pani Tutková avrazí jej dýku do srdca - znova a znova a znova.

Dôchodca? Len si povie... kam smeruje svet, ak mohol niekto dovoliť taký hnus.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Účinokkampane je jednoduchý - menej potratov, teda "maximálneho zla". Aspoňteda oficiálne. Neviem však o nikom natoľko zdegradovanom, kto by sarozhodoval o nechaní si dieťaťa na základe trápnej drahej a - poviem tonarovinu - bezcitnej kampane pomätených ľudí.

Ešte niečo. Pani Tutková chcela, aby boli celé kampane preplatené zo štátneho rozpočtu. Názor si vytvorte sami.

Okremtoho... rôzne konzervatívne cirkevné zoskupenia sa dištancujú od paniTutkovej a jej kampane. Vzniká teda určitá paranoja, keď ide jedna malábezcitná organizácia vedená pani Tutkovou sama proti všetkým. Zas azas. Výjde jej to tento rok? Podarí sa jej "zachrániť" tento svet?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Obrazový materiál neprikladám - je na internete pre záujemcov. Pochybujem, že by chcel každý človek tie materiály vidieť.

Stanislav Hoferek

Stanislav Hoferek

Bloger 
  • Počet článkov:  75
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Optimista, úprimný blázon a človek, ktorý chce zmeniť svet k lepšiemu. Niekedy drzý a často hľadajúci vo všetkom nejaké súvislosti. Preferujem dialóg a kompromis pred inými riešeniami. A nemám rád spamovacích magorov, náboženských fanatikov či "expertov na život" :) Som autorom rôznych textov, medzi obľúbené patrí trilógia Vodná planéta. Zoznam autorových rubrík:  filozofia a názoryKnihyPolitikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu