reklama

Pekní vs Škaredí ľudia

Keď som bola malá, myslela som si, že vek je priamo úmerný výške. Našťastie som neskôr zistila, že to nie je pravda a keby bola, tak by som asi mala momentálne 11 rokov. A čomu je priamo úmerná krása?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (58)

Nedávno som čítala veľmi "inteligentnú" poznámku o škaredých ľuďoch. Nedalo mi to a musela som sa zamyslieť. Kto sú škaredí ľudia? Sú to tí s veľkým nosom, tí ktorí sú nízky alebo vážia viac než modelky z Victoria's secret? Asi si naozaj neviem predstaviť škaredého človeka. 

V poslednej dobe je tu nový trend dokonalosti. Dievčatá si dokresľujú dokonalé obočie, lepia dlhé nechty, maľujú linky skoro až po korienky vlasov a pery si zväčšujú ceruzkou. Je to tak. Svet ovládli Kardashianky. Vyzerá to, že táto nová podoba dievčat sa stáva istou vidinou dokonalosti. Ale povie mi niekto, prečo chcete všetky vyzerať rovnako? 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Som si vedomá toho, že každá doba má svoje trendy a ideály. V 25 000 pred Kristom mala mať správna žena kypré tvary Venuše. Trochu neskôr, v roku 1950 bola ideálom krásy a dokonalosti jednoznačne Marilyn Monroe. Pokiaľ máš zo seba komplexy, nespĺňaš aktuálne ideály, ozaj to prosím nerieš. Dokonalosť predsa neexistuje a ty môžeš len ďakovať za to, že si jedinečný, originálny a že nevyzeráš ako všetci. Kdesi som čítala výrok: "Nechápem, prečo sú pekní ľudia takí namyslení. Veď jediné čo môžu robiť je ďakovať svojej DNA." :)

Je pre vás fyzická krása skutočne taká dôležitá? Milí páni, boli by ste s prenádhernou ženou ako zo sna, aj keby vám nerozumela a bola inteligenčne niekde úplne mimo? Boli by ste s ňou len preto, aby vám závideli priatelia a mohli ste sa s ňou všade ukazovať ako s novými Rolexkami? Malo by to význam? Fajn, možno by ste aspoň na pár verejných minút vyzerali ako skutočný alfa-samec, ale je toto dôležité? Nie je dôležitejšie to, či ste skutočne šťastný po boku vašej vyvolenej- hlavne v súkromí? 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Občas sú ľudia pekní. Nie výzorom. Nie preto čo hovoria. Jednoducho len preto, čím sú. -M. Zusak

Pokiaľ si si prečítal tento citát, prečítaj si ho znova. Zamysli sa. Nie je dôležitejšie to, ako sa správaš, než to ako vyzeráš? Nie je dôležitejšie to, že niekomu pomôžeš s ťažkými taškami než to, že si nagéluješ vlasy alebo dokreslíš svoju novú tvár, ktorú pred spaním zmažeš? Myslím, že na cudzieho človeka spraví väčší dojem to, že si mu pomohol a tvoju snahu si všimne oveľa skôr než tvoje gélové nechty. 

Tento článok ťa samozrejme nemá odradiť od toho, aby si sa o seba staral. Pokiaľ sa ti páči tvoj výzor, nemeň ho, no rozmýšľaj aj nad tým, ako vyzeráš vo svojom vnútri. Si tam dnu tiež taký dokonalý?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS: Vždy sa snaž byť pekný. Ale pekný vo svojom vnútri. To čo je vonku je obvykle nepodstatné, rovnako ako lákavý obal nudnej knihy. 

Viktória Holejová

Viktória Holejová

Viktória Holejová

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  19x

Tvoje miesto je tu, v slovenskom národe - tu musíš zostať a pri obhajovaní pravdy nesmieš ustúpiť. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu