reklama

Hysterická žena je horšia ako teplé pivo

Každá už predviedla riadny hysterický záchvat. Každá jedna z nás. Netvrdím, že Monkov je medzi ženami viac ako medzi mužmi, ale... Prečo je to vlastne tak? Mnohí muži (ďalej len m.m.) nezvládajú hysterické ženy. A myslím si, že ich ani nemajú v láske. Alebo sa mýlim?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (47)

Viackrát som sa nad tým zamýšľala, prečo sú ženy hysterické. Prečopodliehajú panike a vrieskajú, ak nájdu pavúka. Vysvetlení existujemnoho.

Jedna skupina jačiacich žien si od svojhoteatrálneho vystúpenia sľubuje vyššiu publicitu. Iná skupinapredpokladá, že v okamihu odpadnutia od hrôzy a hnusu sa pri nej zjavímuž-superman a ona sa mu s pokojom a rozvahou celá poskladá doochrannej náruče. Ďalšia skupina reaguje prehnane práve preto, lebo sato od nej v tom okamihu očakáva. Atď.

Ženy sú jednoduchocitlivejšie na podnety z okolia ako muži. To si v sebe nesieme už odpraveku. Na zabitie mamuta nebolo potrebné byť prehnane citlivý. Ale naudržanie ohňa v jaskyni a detí z dosahu ohňa asi áno. Tieto časy saminuli, ale zakódované hystérie zrejme nie. Preto možno v ženskýchčasopisoch nájsť, ako bojovať so strachom, ako sa o strach a hystériupodeliť s tým pravým, ako toho pravého oblbnúť... Mimochodom, tak minapadá, že tie všetky hystérie sme si my, ženy, vymysleli iba zajediným účelom: oblbnúť toho pravého. Nechať sa ním poľutovať,ochrániť, bobo pofúkať a hádam aj nejaký ten kožuch alebo prstienokvydrankať. Nuž, a m.m. nastavení na lovenie mamutov podľahnú, takže sav skrini zaskvie kožúšok, na pršteku prstienok a nám neostáva nič iné,ako premýšľať o novej fóbii a detailne naplánovať nový hysterickýzáchvat. Správna hysterka si svojím správaním dokáže nahonobiť slušnéimanie, zabezpečiť, že všetci okolo nej budú chodiť po špičkách,láskavo sa usmievať, chlácholivo prihovárať a... a dúfať, že jednéhodňa zmizne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jednoducho, nemám rada hysterky. Chudák pavúk sa ztakého jačania môže začať aj pomočovať. Viete si predstaviť, ako sazľakne, keď mu pri uchu začne čosi vrieskať? Milé dámy, nepodliehajmehystérii kvôli hlúpostiam. M.m. budú za to veľmi, veľmi vďační.

Janka Hrdlička

Janka Hrdlička

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Temperamentna ryba, ktora nikdy nic nestiha, vsade jej je vela a nepozna slovo "nuda" Zoznam autorových rubrík:  PotápanieĽudkoviaBásničky len takPotulkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu