Degustácia

Nikdy by som neveril koľkými prívlastkami sa dá opísať vykvasené hrozno.Dnes som práve upravoval jednu webku, ktorá sa vínami zaoberá, a tie popisy čo sa priraďovali jednotlivým vínam, no ty kokos, vždy som si myslel že degustátori musia mať hlavne citlivý jazyčisko, ale oni musia mať aj minimálne vydané básnické zbierky v rozsahu Leninových spisov. Tak som rozmýšľal aké by to bolo, keby sa takto opisovali bežné potraviny a nápoje.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Napríklad.

No name kola z lidla - farba hnedá ako hovno, bublinky majú agresívny nástup, po tom ako Vám z huby vypení polka fľaše, zacítite jemný náznak kolového koncentrátu, dochuť veľmi silná, výrazný pocit plnosti je korunovaný hlasným zvukovým efektom.

Jahodový "Light "jogurt - farba jahodová, čo sa pri jahodovom jogurte dalo čakať, chuť tiež jahodová, čo sa dalo čakať tiež, jemne prebleskuje pachuť modifikovaných škrobov doplnená zbytkovými stopami emulgátorov a zakončená sviežou, zamatovo hladkou arómou farbív.
Dá sa rozpoznať aj náznak pektínov ale treba sa predrať cez závoj guarovej gumy.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Poľská čokoláda - Hnedá. Mastná ako sviňa. Plnka sladká, uhladená chuť stužených tukov a rafinovaná a intenzívna aróma umelých sladidiel. Dá sa rozpoznať hocičo, ale kakao ani náhodou.

Instantná rezancová polievka - Silná nekompromisná osobnosť glutamánu sodného sa dá rozpoznať v každom súste. Chuť nekomplikovaná, priama, takmer statická. Sem tam prerazí cestovina, ale okamžite je spacifikovaná nasratými koreninami. Dochuť dlhá, chuťové bunky sa spamätávajú po tomto masakri po nejakej hodinke.

Tak som trošku pátral po webe, že jak sa to vlastne degustuje. Takže v skratke, otvoriť, privoňať, zahrkať, privoňať, vypiť, privoňať, vyštať, privoňať, jaj sorry, nie , tie posledné dve aktivity tam už nepatria, ale verím tomu že hardcore degustátori sa neboja experimentovať.

SkryťVypnúť reklamu

Nuž nechajme to tak, ja si idem uvariť to hnusné, ťažké, kyslé červené, čo trčí v skrini už pol roka, dosypem klinčekov, cukru, jááááj to bude lahôdka.
Alebo sa na to vybodnem úplne a dám si tu desinu steigera z chladničky, na ktorú sa teším už odobeda :-)

Marek Hubáček

Marek Hubáček

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Konzervatívny anarchista, cynická naivka, nemilosrdný altruista Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

766 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu