reklama

Musím sa "aklimatizovať"

Ako sa tak pozerám, posledný článok v blogu som napísal pred 13 dňami. Je to dosť veľa, nezvykol som mať takú prestávku. Nechcem sa ospravedlňovať, len všetkým mojim čitateľom vysvetliť, čo sa deje a ako to vyzerá na mojom novom pôsobisku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Je to trochu zvláštne, len tak sa - takmer zo dňa na deň - presťahovať niekam úplne inam. Ako mi Verunka napísala v maily: Musi to byt zvlastny pocit, ked sa mate zrazu citit ako doma niekde, kde ste dovtedy mozno ani neboli. V Tekovských Lužanoch som predtým naozaj takmer ani nebol. Neviem, ako dlho mi bude trvať, kým začnem pod slovným spojením u nás, myslieť "svoju" dedinu. Niektoré veci sa dajú pozrieť, odfotiť - kostoly, farská budova, velikánska záhrada. Ľudia sa však nedajú zachytiť. To, akí sú sa nedá zistiť za deň či dva. A ani si na to nenárokujem. Chcem tu byť pre nich, akýkoľvek sú alebo budú.
Veľkú radosť mi urobilo pár mladých, ktorých som v nedeľu po svätej omši pozval na faru. Vraj: keď dostanete chuť na sladké, príďte, dostal som totiž tortu a sám ju nezvládnem. Napokon sme kecali viac ako dve hodiny, porozprávali mi, ako to vyzerá v ich (našej) dedine, čo je nové, čo sa oplatí vidieť a vedieť, kde je pošta a kde školy...
Bol to pekný začiatok. Dúfam, že takto pekne to bude pokračovať aj naďalej, že sa čoskoro "aklimatizujem" a nasledujúci týždeň začnem písať pravidelnejšie.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu


veľké schodisko vo farskej budove

Obrázok blogu


exteriér farského kostola v Tekovských Lužanoch

Obrázok blogu


interiér kostola

Obrázok blogu


interiér kostola v Ondrejovciach

Obrázok blogu


interiér obnoveného kostola na Málaši momentálne bežím na ISDN, takže aj diskusie z mojej strany budú "slabšie"

Stanislav Illéš

Stanislav Illéš

Bloger 
  • Počet článkov:  206
  •  | 
  • Páči sa:  0x

katolícky kňaz potýkajúci sa s problémami aj radosťami mimoriadnych ľudí Zoznam autorových rubrík:  náboženskémodlitbypôstne zamysleniakázne a príhovorysúkromnémyšlienkyM&Co.všeličo iné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu