reklama

Ministerstvo zriadilo karanténnu stanicu. Nikto o nej nevedel.

Ministerstvo vnútra SR zriadilo v Inštitúte pre verejnú správu v Bratislave, karanténne centrum pre ľudí, žiadajúcich o repatriáciu. Vedenie mestskej časti neinformovali.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Inštitút sa nachádza na ulici M. Sch. Trnavského v Bratislavskej Dúbravke. Od 10.3.2020, v ňom prerušili všetky hromadné vzdelávacie aktivity, z dôvodu koronavírusu. Teraz slúži ako karanténna stanica.

Tunajších ľudí prekvapila ceduľka s nápisom ,,karanténa“.

Ako uvádza facebooková stránka mestskej časti, vedenie Dúbravky žiadalo štátne orgány o vysvetlenie.:

 „Chápeme, že v boji proti koronavírusu sa musíme správať zodpovedne a často akceptovať opatrenia, ktoré v normálnej situácii nie sú potrebné. Na strane druhej nie je korektné, ak o tomto rozhodnutí štátnych orgánov sa mestská časť Bratislava-Dúbravka dozvedela až po zriadení tohto zariadenia. Žiadame zodpovedný a ľudský prístup aj pre obyvateľov takmer 40-tisícovej Dúbravky,“

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kompetentní ďalej poukazujú na neďaleký domov dôchodcov a v ňom žijúcich rizikových občanov.

Ako ďalej stránka uvádza, Ministerstvo vnútra poslalo mestskej časti toto stanovisko:

„MV SR zriaďuje takéto karanténne centrá v zaradeniach v správe útvarov a organizácií MV SR. Dopravu do karanténnych centier zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitosti SR, repatriovaní občania priamo z autobusov vystupujú do zariadenia.

Uvedené zariadenia nepredstavujú zvýšené riziko pre zvyšok obyvateľov SR. Je to rovnaká preventívna karanténa, ako povinná domáca karanténa, akú majú nariadenú všetci občania SR, ktorí sa po uvedenom dátume vracajú zo zahraničia. Vo všetkých karanténnych centrách je stanovený prísny režim a je kontrolované jeho dodržiavanie. Všetci členovia personálu sú vybavení potrebnými osobnými ochrannými pracovnými prostriedkami a všetky opatrenia sú pod dohľadom vedúcej hygieničky MV SR.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takýchto zariadení je na území v súčasnosti niekoľko. Slovenská republika repatriuje aktuálne okolo 3000 občanov SR vracajúcich sa zo zahraničia. Z uvedeného dôvodu sú využívané všetky dostupné kapacity v správe jednotlivých rezortov, aby bol dopad na verejnosť čo najmenší. Povinnosť zotrvať v karanténnom centre majú občania len do času, kým je im potvrdený negatívny nález na prítomnosť COVID-19, následne im je umožnené stráviť zvyšok v domácej karanténe, ak takú možnosť majú.”

Ingrid Tkáčiková

Ingrid Tkáčiková

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  204x

Pracujem ako editorka a prekladateľka. V minulosti som sa venovala práci s deťmi. Taktiež som pracovala ako lektorka talianskeho jazyka. Dlhodobo sa venujem aktivizmu. Zaujímam sa o politické a spoločenské témy a snažím sa o to, aby boli ľuďom objektívne a transparentne vysvetlené. - štátna jazyková skúška - taliansky jazyk a literatúra - politológia - certifikát UCM - fotografia - certifikát UK a iné - jazyky: AJ, TJ, SVE Zoznam autorových rubrík:  EkonomikaCestovanieDúbravka dnesSpoločnosťPolitikaNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu