reklama

Za terajší stav spoločnosti sú zodpovedné všetky parlamentné politické subjekty a ešte niekto ďalší.

Naša politická realita je tristná, preto ani nemusíme maľovať diablov po múroch, i tak sa na nás vyškierajú odvšadiaľ.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Sme bez riadne zvolenej vlády, ale to nie je to najhoršie. Pozrime sa na to, čo s nami, občanmi urobila vláda Igora Matoviča a pôsobenie Róberta Fica v opozícii.

Igor Matovič vládol pomerne krátko, ale napriek tomu sa najväčšou záťažou pre Slovensko bude na dlhé roky politická kultúra, ktorú tu zaviedol, o jeho opakovanej a konzistentnej zákernosti sa musel presvedčiť každý kto nepochopil jeho genialitu pri riešení rôznych kríz. Mal zrejme vnútorné potešenie z toho, keď celý národ v čase vrcholiacej pandémie nahnal na plošné testovanie za 400 000 €. Následne Matovičovu a sčasti Hegerovu vládu postihli ďalšie krízy. Argument, že na vzniku týchto kríz nenesú vinu tieto vlády má svoju veľkú váhu, ale varovný prst nad vyše 20 000 mŕtvymi počas covidovej pandémie je nielen prstom varovným, ale môže byť aj trestnoprávnym. V takomto mentálnom rozpoložení sa nám nežilo ľahko, ale to najhoršie ešte len má prísť. Z bývalej koalície hodno spomenúť ešte Veroniku Remišovú, ktorá nás každým verejným vystúpením obdarila naučeným úsmevom číslo päť, prirodzene okrem toho, že zlikvidovala vlastnú stranu. Uznajme, že najkonzistnejšie sa choval Boris Kollár, vo svete ktorého sa dá každý a všetko kúpiť, je to len otázka ceny a podľa toho sa aj celú dobu choval. Veď kvôli kšeftom do politiky išiel. Ale vypočítať všetky kroky, ktoré táto vláda zbabrala by bolo únavné, stačí. Bola to vláda národnej katastrofy číslo jedna. Prečo jedna ? Lebo číslo dva je ešte pred nami.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na scénu nastupuje Róbert Fico a jeho všadeprítomná lož. Tento politický hrubec a pragmatik, ktorý sa riadi heslom, dovtedy rozbíjaj moc iných, kým ju znova nemáš vo svojich zlodejských paprčiach, vie ako túto moc získať. Musel zmeniť uvažujúceho občana na neuvažujúceho voliča, ktorý sa následne stane prostriedkom na dosahovanie jeho cieľa. Potreboval na to ani nie rozdeliť spoločnosť na dva tábory, ale rozbiť ju na fragmenty. Šírením tmárstiev, lží, podrazov, poloprávd, emócií a argumentačných faulov sa mu to dokonale podarilo. Ako bývalý komunista vsadil na to, že naša skúsenosť s morálnou a kultúrnou devastáciou trvala 41 rokov a vsadil správne. Stali sme sa totálne na fragmenty rozbitou spoločnosťou, neveríme nikomu a ničomu a navzájom sa dokonale nenávidíme. Správame sa k sebe navzájom ako zakomplexovaná sedlač zlezená z nejakých lazov. V takomto rybníku sa extrému loví najlepšie, platí to prirodzene nie len o Ficovi, ale aj o Uhríkovi, Kollárovi, Kotlebovi a ďalších.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vieme už, koho som myslel v nadpise tým “ a ešte niekto ďalší“ ? Myslel som tým nás občanov. Od roku 1993 bolo na Slovensku osem parlamentných volieb, v ktorých vždy zvíťazili traja politici – Mečiar, Fico a Matovič, aj to je súčasť demokracie, ale zároveň naša vina.

Musíme prestať vnímať politiku ako záležitosť jednotlivcov, Fica, Matoviča, Hegera, Kollára, Uhríka, Sulíka a ďalších , tak to nie je. Tridsať rokov budujeme parlamentnú demokraciu, teda volíme politické strany, ktoré sú nositeľmi nejakých hodnôt, ktoré sú nám blízke viac, alebo menej a práve tieto politické strany sa zúčastňujú na politickom živote.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ivan Mlynár

Ivan Mlynár

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  241
  •  | 
  • Páči sa:  17 793x

Verím v pravdu a spravodlivosť, verím v potrebu zmeny v spravovaní našej spoločnosti Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu