reklama

Keď v meste vznikne mesto alebo Pohoda 2010

Pred týždňom som sa zúčastnila najväčšieho hudobného festivalu na Slovensku - Pohoda, kde som strávila štyri skutočne horúce dni. Tentokrát som nebola klasickým divákom, ale vypomáhala som brigádnicky ako enviromentálny pracovník (pre niekoho smetiar alebo to úbohé dievča, čo nechodilo nikdy do školy). Áno, človek sa tu stretne s veľkým počtom ľudí a preto treba niektoré názory brať s rezervou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Samozrejme som mala možnosť vidieť niektoré hudobné zoskupenia, diskusie, či vyskúšať čokoľvek, čo Pohoda ponúkala. No mojím dnešným cieľom nie je opisovať program, ktorý bol samozrejme úžasný, pestrý a skutočne si v ňom každý mohol nájsť TO niečo svoje, za čo by položil život.
Ako som sa tak prechádzala stanovým mestečkom, alebo po ,,uliciach" letiska v Trenčíne, fascinovalo ma to, akým dojmom na mňa festival pôsobil. Už som niekoľkokrát festivaly podobného rázu navštívila, no nikdy na mňa nepôsobili tak jednotne, či dokonale duševne prepojené. Neviem, či to bolo tým, že každý si niesol v srdci trochu z tregédie, ktorá sa nanešťastie prihodila minulý rok, ktorá ľudí tak vyhecovala, že každý sa zaslúžil o dokonalosť tohtoročného festivalu. Všetci akoby sa snažili dokázať tým, ktorí už o festivale ani nechceli počuť, že Pohoda na to stále má, že dokáže byť ešte lepšia a pre mnohých hodnotnejšia. Neraz som začula alebo čítala na facebooku poznámku: ,,zatiaľ najlepší ročník Pohody, aký tu kedy bol!" Ja to neviem až takto radikálne posúdiť, pretože som navštívila len pár ročníkov, no viem aké sú moje dojmy, na základe ktorých viem posúdiť úžasnú vydarenosť tejto akcie.
Človek sa na pár dní presťahuje do nového mesta, s novými susedmi, do nového ,,domu", s novými zvykmi. Ak náhodou nestihnete vidieť niečo, čo ste chceli nevadí! Susedia vám ráno o piatej s radosťou zážitok opíšu aj s opileckými vsuvkami, ktoré ste vy prespali alebo bohvie, kde ste boli! Čakáte ráno v hodinovej rade na sprchu, medzi tým na pár minút vypnú cisternu, takže z hodiny je hodina a pol, vy sa pečiete na slnku a už vás to skutočne nebaví? Nevadí! Veď na každom kroku sa vám do rúk dostane denník .deň a jeho čítaním si pripomeniete vaše zážitky alebo sa dozviete, čo robili iní, keď vy ste boli inde. Taktiež vás chlapík na bicykli z Dobrej krajiny rád obslúži čerstvou kávou, ktorá vás nakopne do nového dňa.
Konečne sa dostanete do sprchy, no niečo ste si zabudli? Nevadí! Ochotné slečny vám s radosťou darujú sprcháč, šampón, či telové mlieko. Vonku je 32 stupňov, vaša koža horí a nos žiari ako reflexná vesta? Znova treba vyhľadať pomocníkov, ktorí vás bez šomrania nakrémujú opaľovacím krémom, veď čo by ste si špinili ruky!
Nevravím, že Pohoda nemala žiadne nedostatky, to samozrejme nie. Napríklad ja by som určite prijala viac cisterien s pitnou vodou, pretože voda mi určite viac prospeje tečúc mojim hrdlom ako keď nás ňou oblievajú šantiaci požiarníci. No musím uznať, v tých teplách aj to niekedy padlo vhod. Ďalšia vec, ktorá ma prekvapila, boli krádeže, ktoré boli spáchané väčšinou v stanoch. Vždy sa mi zdalo, že nechať si foťák v stane je možno bezpečnejšie ako mať ho so sebou v dave ľudí, no na tohtoročnej Pohode, som si tým až taká istá nebola. Mne našťastie nič neukradli, ale stretla som množstvo ľudí, ktorým zmizla penaženka, hodinky, či mobil. Neviem, možno som len mala ,,šťastie" na toľké množstvo ľudí alebo som to v minulých rokoch nevnímala alebo proste hospodárska kríza sa už prejavila na toľko, že sa tomu nedá vyhnúť.
Toto všetko a oveľa viac mi dala Pohoda 2010, ktorá už odovzdáva svoju korunku ročníku 2011. Znova je pred niekoľkými statočnými rok namáhavej práce, s úmyslom vytvoriť ďalšie štyri dni plné zábavy. Priznám sa, že raz by som sa chcela ocitnúť v tíme organizátorov a zažiť si ten zhon na vlastnú kožu. No zatiaľ im môžem len poďakovať a popriať veľa šťastia do ,,nového roku"


16. 07. 2010

Ivica Barthová

Ivica Barthová

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Rada premýšľam, čítam a píšem. Obľubujem prechádzky, cestovanie a prírodu. Sú mi sympatické témy, ktoré sa týkajú minimalizmu, udržateľného spôsobu života a životného prostredia. Milujem varenie, dobré jedlo, jednoduchú módu a interiérový dizajn. A sem tam mám tiež chuť niečo zdieľať do sveta. A aj preto práve čítate tieto riadky. Zoznam autorových rubrík:  Navštívila somMyšlienkyFoto výlety od nefotografky

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu