reklama

Petrom

Včera sa mi skončil semester. Posledný v živote. Aspoň dúfam. To je dôvod na oslavu! Pred hodinou som si našiel nový byt a zajtra sa sťahujem. To je dôvod na oslavu! Práve mi volal kamarát (ďalej len Peťo) a zablahoželal mi k meninám. Aj ja jemu. To je dôvod na oslavu!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Obaja sme v Španielsku už nejakých pár rokov, a keďže sme sa poznali ešte zo Slovenska, mnohí naši kamaráti nás poznajú oboch. Vždycky, keď si navzájom predstavujeme nového kamaráta, len povieme: "To je Peter, zo Slovenska." A osoba na to: "Ako ty? To je super, to si ľahko zapamätám." Keďže málokto tu pozná iného Slováka, rozhovor častokrát pokračuje: "To všetci muži na Slovensku sa volajú Peter?" Zo začiatku sme obaja spontánne odpovedali, "Nieeee", ale postupom času sme si uvedomili, že dačo na tom bude. Peťo raz doniesol knižku Démon svätosti od Petra Bíleho (mimochodom, veľmi príjemne sa čítajúca knižka), ktorý tiež žije v Španielsku. Ľudia okolo si mysleli, že si robíme srandu. Najmä keď sme minulý týždeň spoznali ďalšieho Petra, ktorý tu žije, a na návšteve Vladovi bol ďalší Peter, sme boli naraz na jednom mieste dokonca štyria! (Máme aj fotku, samozrejme.)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na základnej sme boli piati Petrovia v triede, na strednej štyria, v mojom telefónnom zozname je ich zo 10, medzi blogermi nás je 28... Zrejme to meno bolo pred 20-30 rokmi riadne v móde. A že vraj na Jána, Jozefa a Martina sú najväčšie oslavy na Slovensku... Myslím, že je na čase uznať, že Petrovia preberajú primát! Aspoň na pár rokov. Potom to asi preberú Simonovia, Máriovia a Jonathanovia, ale veď nech aj oni si užijú svoju chvíľku slávy.

Dnes je proste dôvod na oslavu. Tak na zdravie, nech Vám prsty ľahko behajú po klávesnici a karma nerozožerie Vaše články!

Peter Jacko

Peter Jacko

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Košičan momentálne pracujúci v Lancastri, UK. Zoznam autorových rubrík:  ...chcel som vedieťGaudeamus igiturMoje skúsenosti zo sveta(Anti)komentáreZo životaSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu