reklama

O2? Ani na rovinu, ani pre mňa. A pre vás?

(Pôvodne som chcela počkať na vyjadrenie firmy, ale evidentne nereflektujú na požiadavky zákazníka. Článok budem updatovať, alebo napíšem ďalší.) Napriek tomu, že mi to chvíľu trvalo, podľahla som aj ja O2 mánii. Pri mojich faktúrach, ktorých síce nemalú zložku x miestnej sumy tvorili zahraničné hovory a roaming, ma ponuka O2 za polovicu skôr či neskôr musela osloviť. Keď už je zahraničie u všetkých „mobilátorov“ rovnaké, prečo si nepomôcť aspoň domácimi hovormi? Tak som si pomohla. Neskutočne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Po prvých komplikáciách spojených s technickým prenosom čísla som sa stala na začiatku júla aktívna O2. Píšem sms do zahraničia, píšem....a nič. Po troch neúspešných pokusoch volám čarovné trojčíslie 949. Keď sa cez spleť automatizovaného hovoru preťukám až k operátorovi, nastane neočakávané a o to nepríjemnejšie vyvrcholenie. O2 nemá podpísané zmluvy o prepojení s daným operátorom. Po hlbokom nádychu sa prezieravo sa pýtam, aký je stav s inými zahraničnými operátormi a čakám .... nie odpoveď je oveľa horšia ako zlá. Silne zvierajúc jednou rukou stoličku a jednou mobilný telefón, radšej hovor ukončujem, keďže je „zaznamenávaný“. Údajne má O2 zmluvu s minimálne jedným operátorom v každej krajine určite. Napríklad v takom Rakúsku, kde sú tuším štyria, majú zmluvu presne s jedným. Aj v 40 miliónovej Británii. Že čo z toho pre mňa vyplýva? Že mi negarantujú spojenie? Že žijeme v 21. storočí? A že som niekoľko krát pri úvodnom pohovore zopakovala, že sa veľmi často (až priam pričasto) pohybujem v zahraničí a keď tam práve nie som, komunikujem so zahraničím? Uviazali ma na základe (ne)poskytnutia informácii na 12 mesiacov. Že mám viazané mobilné číslo, ktoré som si prenášala práve preto, aby som ho nemusela meniť?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čerešničku na torte priniesla až tá skúsenosť, že negarantujú spojenie ani opačným smerom. Teda ak mi Slovák, so slovenským mobilným číslom, ktorý je v zahraničí v roamingu u „nesprávneho“ operátora pošle sms, nepríde mi. Prečo? Lebo mi to negarantujú.

Celkom by ma zaujímalo, ako si to teraz O2 predstavuje. Mám všetkých mojich zahraničných známych a kolegov požiadať, aby sa presunuli k tým operátorom, s ktorými má O2 zmluvu o prepojení a slovenským známym a kolegom dať zoznam tých operátorov, ku ktorým sa môžu v roamingu prihlásiť?

Sťažovala som sa na nekompetentnosť predajcu a reklamovala služby, ktoré (ne)poskytujú. Ich odpoveď bola viac ako neprofesionálna, údajne zoznam roamingových partnerov majú zverejnený na svojej web stránke. Neviem, či skúšajú moju trpezlivosť, alebo ma chceli uraziť. Nezaujíma ma zoznam roamingových partnerov, na ten som sa nepýtala. Podala som podnet na Telekomunikačný úrad. A cez sme.sk som dala ďalší pokus. Chcem počuť odpoveď na svoju otázku. Prečo mi predajca tvrdil, že sú pre mňa vhodný partner, keď ani zo SLOVENSKA nemôžem spoľahlivo komunikovať so zahraničím? Ako môžu takto klamať zákazníkov? Ako môže niekomu prejsť predaj niečoho, čo nefunguje? Ako mi môže firma odpovedať, že v budúcnosti sa to zlepší, keď ja som si službu kúpila na základe klamstva dnes? Je legálne predať super vysávač zákazníkovi a keď on doma zistí, že nevysáva, keď sa ohradí mu povedať, nech počká pol roka?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Sú (opäť) na ťahu. A ja som v napätom očakávaní. A obávam sa, že dostanem šach mat. A zase budem chodiť s dvomi blikajúcimi skrinkami, jednou O2 a jednou funkčnou.  

P.S. Mimochodom, zoznam zahraničných operátorov, s ktorými O2 má podpísanú zmluvu o prepojení som nikde nenašla. Roamingoví partneri sú na webe, ten som videla predtým, ako som s nimi podpísala zmluvu.

Odkaz pre O2: ja nie som húpací koník a čítať viem. Možno by ste mali testovať svojich zamestnancov. A zatiaľ som skúšala len spojenia v rámci EÚ, mám risknúť napríklad USA, Emiráty alebo Rusko? 

A pokrytie mms? Skutočne neskutočné. Ako prijímanie, tak posielanie. Ešte mi ani jedna nedorazila, ani v domácej sieti, len na net (neskutočne mobilné, však?). Pre úplnosť, mám N70, ktorá to podporuje. Ale to som nereklamovala. V každom prípade je to na zamyslenie.

Jana Balážová

Jana Balážová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

No, som to proste ja... Zoznam autorových rubrík:  z listovMišenkaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu