
Suroviny:
0,5 kg kuracieho mäsa (môžu to byť nasekané kúsky s kosťou alebo bez kosti)
3-4 paradajky nakrájané nadrobno
1 cibuľa nadrobno
3-4 celé zelené čili papričky (malé)
štipka čierneho korenia
¼ ČL rasce
¼ ČL červeného čili korenia
½ ČL soli (podľa chuti)
3 PL oleja
1 ČL cesnakovej pasty
½ ČL zázvorovej pasty
Postup:
Do hrnca (mne sa osvedčil wok) dáme olej a cibuľku a opražíme do sklovita. Potom pridáme rascu, čierne korenie, čili korenie, cesnakovú a zázvorovú pastu a soľ a premiešame. Hneď vysypeme kuriatko a osmahneme ho. Pridáme 100 ml vody, prikrijeme a necháme trochu podusiť (cca 10 min), kým sa kuriatko spraví tak spolovice.
Potom pridáme paradajky a zelené papričky, prikryjeme a necháme ďalej variť. Varíme kým sa paradajky úplne nerozvaria, väčšina vody sa odparí a ostane nám približne 1/3 z pôvodného množstva tekutiny. Zložíme z ohňa a necháme aspoň 10 minút odstáť.
Môžeme ozdobiť kúskami pozdĺžne rozkrojených čili papričiek, koriandrom alebo petržlenom.
Konzumujeme s chlebom (chapatti, naan) alebo ryžou.
Môžme si pripraviť aj jogurtovú omáčku – raita , ktorá zjemní chuť mäsa ak by nás veľmi pálilo. Servíruje sa oddelene, každý si pridá koľko mu chutí.
1 hrnček jogurtu
Soľ podľa chuti
½ ČL rasce
1-2 zelené čili papričky (netreba)
¼ zväzku mäty
2 PL vody
1 malý stúčik cesnaku
(+môžete pridať aj iné korenie podľa chuti)
Všetko dajte do mixéra a mixujte dovtedy kým to bude polohusté. Raita sa servíruje studená.
Dobrú chuť