Jana Bielikova
Badam halwa
Halwa je chutné jedlo alebo dezert, ktoré sa dá pripravovať na veľa spôsobov. Môže byť z mrkvy, orechov, kokosu, mandlí, sušeného mlieka, múky atď. Mne najviac chutí na raňajky s chapatti alebo parathou.
Veľa myšlienok, niekedy chaotických, niekedy ešte viac, pôvodný plán stratený a nový sa hľadá Zoznam autorových rubrík: Pakistan, Recepty, Lámem si hlavu nad..., Čo ma zaujalo
Halwa je chutné jedlo alebo dezert, ktoré sa dá pripravovať na veľa spôsobov. Môže byť z mrkvy, orechov, kokosu, mandlí, sušeného mlieka, múky atď. Mne najviac chutí na raňajky s chapatti alebo parathou.
Cez víkend som dostala chuť na niečo sladké a pri pohľade na skoro-hnedé banány mi okamžite napadol chutný recept na chlebík. Je to jeden z najjednoduchších receptov aké poznám v zmysle hrnčekových koláčov a ak máte radi banány, tak je výborný k čaju alebo káve. A hotový je za hodinu vrátane prípravy.
Mojím ďalším obľúbeným pakistanským receptom je kuracie karahi. Je to neuveriteľne jednoduchý recept na prípravu kuriatka a pokrm, ktorý nechýba v žiadnej reštaurácii či už na vysokej úrovni alebo na ulici. Pri príprave si však treba dať pozor na množstvo korenín, aby ste si príliš nepopálili jazyk. :)
Najjednoduchším a najrýchlejším jedlom v Pakistane (a taktiež v Indii) je určite daal, ktorý sa môže pripravovať na veľa spôsobov s veľa rôznymi príchuťami. Konzumuje sa s typickou chlebovou plackou chapatti, alebo s obyčajnou bielou ryžou (najlepšie basmati).