Kokosový cheesecake

Chystám sa na oslavu narodenín a chcela som upiecť tortu, na ktorej pečenie  však  nebol čas ,tak som sa rozhodla pre časovo menej náročný cheesecake ,ktorého  recept posúvam ďalej.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Suroviny:

korpus:250 g sušienky Hobbits,120 g maslo.

Plnka:500 g mascarpone alebo Lučina,250 g tvaroh jemný,250 g cukor práškový,200 g smotana kyslá,1,5 ČL vanilkovej esencie,3 ks vajcia celé,1 ks žltok vaječný,z 1 ks kôra z citróna a strúhaný kokos.

 

Postup je jednoduchý . Sušienky som rozmixovala v mixéri, dala do formy do ktorej som dala papier na pečenie ,po okrajoch som ju vytrela maslom a vysypala kokosom.Do sušienok som pridala rozpustené maslo,poriadne to vymiešala a utlačila rukou na dno formy.Korpus som dala piecť na 10 minút na 170°C.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vo väčšej miske som si vymiešala mascarpone s tvarohom,po lyžičkách som pridávala cukor za stáleho miešania a vajíčka jedno po druhom.Pridáme smotanu,kokos,citrónovú kôru a vanilkovú esenciu.Vznikne z toho krémová hmota,ktorú vylejeme na vychladený korpus,necháme cca 3 až 5 minút odpočívať.

Pečieme na vodnom kúpeli (pekáč s vodou pod formou)160-170 °C cca 60min .Potom dopekáme už bez vodného kúpeľa 10 minút a ked mierne zhnedne vrch je už hotový.Stačí ho nechať poriadne vychladnúť a stuhnúť.Dobrú chuť ...

 

Kokosový cheesecake
Kokosový cheesecake (zdroj: Jana Jacková)
Jana Jacková

Jana Jacková

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"Iba tomu , čomu sami veríme, veria aj ostatní." K.F.Gutzkow Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Marcel Rebro

Marcel Rebro

146 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

323 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu