reklama

Keď Čižnár vyzýva a Šufliarsky objasňuje ...

Priznám sa už dávno ma nik tak  nepobavil  ako reportáž televízie  Ta3, s výzvou generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, v ktorej prostredníctvom hovorkyne Predajňovej vyzýval politikov a iné inštitúcie, aby sa zdržali akéhokoľvek komentovania  trestnej veci  -  Malinová a aby sa kvôli tomu nezhromažďovali, lebo tým ovplyvňujú súd... a vyjadrenia Šufliarskeho v relácii Téma po proteste za Hedvigu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Vari sa bojí tlaku verejnej mienky a verejne vyjadrených názorov nielen novinárov, ale i odborníkov na trestné právo a z oblasti zdravotníctva na trestnú vec?

Mediálna prezentácia politických káuz, nebola nikdy žiaducim elementom pre skorumpované orgány činné v trestnom konaní. Ich tvár nebolo možné snímať kamerou a v súvislosti s ich  trestnou činnosťou v rámci trestného konania bolo zverejnenie mena považované za smrteľný hriech .  Práve anonymita, bola kľúčovým faktorom, ktorý im umožňoval páchanie závažnej trestnej činnosti , v súvislosti s konaním v trestných veciach ... Stratou anonymity sú zrazu vystavení verejnému pranierovaniu, osočovaniu, odsúdeniu spoločnosťou ... a nielen oni, s realitou sú konfrontovaní aj ich rodinný príslušníci ...rodičia, partneri ,deti ...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Policajti a prokurátori si zvyčajne nerobia ťažkú hlavu z podaných trestných oznámení, pretože trestnú činnosť policajta zahladí inšpekcia ministra vnútra, trestné oznámenie na prokurátora, "posúdia podľa obsahu" a v rozpore s trestným zákonom vyriešia podľa zákona o prokuratúre ako sťažnosť proti postupu prokurátora .... a trestná činnosť sudcu sa nazve právnym názorom, či procesnou chybou. Týmto spôsobom roky na Slovensku fungovala organizovaná trestná činnosť verejných činiteľov.

Výzva na umlčanie verejnosti našepkáva , že panstvo z generálnej prokuratúry reálne začína prepadať panike, ... čo vyplýva z druhej časti výzvy, v ktorej prokuratúra zdôrazňuje , že o vine, či nevine rozhodne súd a akékoľvek komentovanie v tejto veci a vyslovovanie záverov, prokuratúra chápe ako ovplyvňovanie a zastrašovanie sudcu, ktorý bude o veci rozhodovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Koho chce Čižnár zastaviť , predsa ako dlhoročný prokurátor znalý zákona vie, že nemá zo zákona reálnu možnosť zatvoriť ústa verejnosti, podobne ako verejnosť nemá možnosť ovplyvniť rozhodnutie sudcu ...

V konečnom dôsledku pri nástupe na generálnu prokuratúru vedel, že kauza Malinová bude skúškou lojality, oddanosti, odvahy a priateľstva ... , bez zodpovednosti za konečný výsledok, .... predsa o vine, či nevine rozhodne nezávislý súd ... ak s niečím nepočítal, s odporom verejnosti krátko po podaní obžaloby ... avšak aj  to je potrebné zvládnuť ...buď diskrétnym mlčaním a rešpektovaním práva verejnosti a občanov na vyjadrenie svojho názoru, alebo takto ....

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Koho treba vymeniť?

Je tu 7-členný tím prokurátorov a vyšetrovateľov a údajných 90 svedkov, ktorí stavajú žalobu voči Hedvige . Žalobou za to, že údajne krivo vypovedala sa zahmlieva a nerieši jej napadnutie, ale údajne niečo dôležitejšie - že to napadnutie nebolo tak, ako to ona popísala. Je tu ale aj občianska verejnosť, ktorá sa zaujíma o to, kto je páchateľom jej napadnutia bez ohľadu na to, čo a kedy vypovedala. Tá istá verejnosť neverí vlastným ušiam, keď také štrikovanie údajov a služobného tajomstva ako predviedol Šufliarsky  v TA3 pána redaktora nevyviedla z rovnováhy a nedal priamu otázku: bola Hedviga napadnutá – bez ohľadu na to ako to bolo a ako to ona popisovala? Amatérske predstavenie, v hlavnej úlohe so Šufliarskym odohrané ,  v priamom prenose a bububu občanom naznačuje jedno: niekto si tu koleduje o morálnu príučku a skutočnú lekciu spravodlivosti a toho kto to porušuje okamžite treba vymeniť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS: Akosi  sa mi nedarí predstaviť, že treba vymeniť občanov tohto štátu, ktorí nechcú, aby na uliciach boli mlátené ženy, a aby boli následne roky šikanované políciou namiesto páchateľov trestnej činnosti.

Jana Teleki

Jana Teleki

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Bývalá novinárka Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu