reklama

STV - obor vhodný na dlhodobé tunelovanie

Privatizácia. Slovo, ktoré stále v ľuďoch vyvoláva rôzne pocity. Privatizovalo sa takmer všetko. Obchody, výrobne podniky, energia , nemocnice , telekomunikácie... Inštitúcia, ktorá 16 rokov vyrába problémy a pre ktorú nie je žiadny riaditeľ dobrý, doteraz nie je sprivatizovaná. Ani najtvrdší zástancovia privatizácie v Dzurindovej vláde a v strane SDKU sa STV nedotkli, bola pre nich posvätná. Pritom práve táto inštitúcia je zrelá na privatizáciu. Ináč bude tunelované aj naďalej.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)
Obrázok blogu

Rybníček nastupoval do televízie s veľkým predsavzatím. Ozdraviť monštrum a vniesť istý poriadok. Vyskúšal rôzne metódy na psychopatologickej škále riadenia. Od sadizmu, keď bez nejakého dôvodu vyhodil viacerých pracovníkov ( táto hra mala aj súdnu dohru, samozrejme, že v neprospech STV) až po masochizmus, keď zasa odmenil svojich verných, ktorí mu asistovali stotisícovými odmenami. Medzi tým si užil láskanie s nezaradenou hviezdičkou. Po jeho odchode nastal ešte väčší chaos. Prehratý spor so Štúdiom Beta, ktorý ohrozuje celý rozpočet STV, súdne spory s bývalým pracovníkmi a hlavne rozšafné dcéry, ktoré teraz jeho korunný princ a spoluzakladateľ týchto spoločnosti B. Záhradník ide rušiť. http://spravy.pravda.sk/zahradnik-zrejme-zrusi-dalsiu-dceru-stv-fd3-/sk_domace.asp?c=A060926_190538_sk_domace_p25Tento chaos chce usporiadať 38 osôb, ktoré sa prihlásili do boja o kreslo šéfa Slovenskej televízie. Dvanásti z nich nepostúpili ďalej. Buď nevedeli prečítať podmienky, alebo nevedeli vypísať patričné formuláre. Aj to hovorí kvalite kandidátov. Otázka je, či je to megalománia uchádzačov, alebo niekto ich nahovoril. Aj jedna a aj druhá alternatíva môže byť pravdivá. STV zostáva inštitúciou vhodnou na dlhodobé tunalovanie a v rámci doterajšej zásady možno ju riadiť nekvalifikovane a nezodpovedne. Priznám sa a možno moje rozumové schopnosti nestačia na to, aby som pochopil slovo „verejnoprávny“. Ak STV prehrá toľko súdnych sporov nebola riadená právne. Ak „Darmo- Kubišvízia“ forsíruje len pravdy jedného hnutia je to proti verejnosti. A predsa tejto inštitúcií musím platiť 100 Sk každý mesiac a nielen ja, ale aj ďalší občania tohto štátu. Ročne je to možno miliarda korún. Pekná suma na tunelovanie. Hlavne, ak sa doteraz nikomu nič nestalo. To je hlavný dôvod záujmu o tento post. STV je vhodná najmä privatizáciu. Už dávno mala byť sprivatizovaná. Viem, že existujú dôvody verejného záujmu, ale tie v privatizačnej zmluve by sa upravili. Ďalej by mohlo fungovať národnostné a náboženské vysielanie, ale aj vysielanie pre rôzne špecifické skupiny.. Regionálne vysielanie je zvláštnou kapitolou . Pomaly ho nesledujú ani účinkujúci. .Toto vysielanie by mali robiť ľudia, ktorí sa regiónu rozumejú a nie ľudia, ktorí to robia od zeleného stola a podľa inštrukcií z Bratislavy. Regionálne vysielanie má byť o problémoch ľudí z jednotlivých regiónov a nie o trápnostiach, ktoré nikomu nič nehovoria a len zaplavujú mediálny priestor. Privatizácia je jedinou záchranou STV. Privatizovať sa má to, čo nefunguje a nie to, čo funguje. Žiadnej vláde sa do privatizácie STV nechcelo a ani sa nečudujem. Okrem istého mediálneho vplyvu sú tu zdroje, ktoré možno ľahko previesť cez tunel Mne osobne privatizácia by ušetrila 100 Sk mesačne a myslím si, že aj ostatným občanom, ktorí na STV nepozerajú. A je ich dosť.

Ján Juhás

Ján Juhás

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Chcem písať o problémoch východného Slovenska, o jeho trápeniach i nádejách. Milujem ho, preto budem kritický. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáHudbaVeda a technikaVoľbySpoločnosťMarketingVzdelanie

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu