Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky

Do hrnca dáme dve lyžičky oleja, necháme zohriať. Nasypeme cibuľu a miešame, kým nezosklovatie.

Čínsku kapustu zbavíme nečistôt, prípadne vonkaších listov a nakrájame ju na rezance. Ja som zo skoro kilovej hlávky použil na polievku polovinu. Druhú som neskôr využil na šalát.


Očistil a nakrájal som si väčší pór.



A tiež paradajky.


Všetko som to dal do hrnca s pripravenou cibuľou.

Pridal som mleté čierne korenie, podlial trochou vody a dusil v uzavretom hrnci na miernom ohni asi 15 minút, kým čínska kapusta nezmäkla. V originál recepte sa píše, že treba ešte pridať zeleninový vývar a trochu mletého koriandra. Ja som nič z toho nepotreboval. Nakoniec som polievku osolil a za chvíľu sa mohla jesť.

Dobrú chuť.