Granadír

Alebo granatiersky pochod. Recept pre nekuchárov, ktorí sa rozhodli niečo si uvariť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Budeme potrebovať asi 6 alebo 7 stredne veľkých zemiakov. Oškrabeme ich, umyjeme, nakrájame na menšie kocky a spolu s lyžičkou soli dáme variť do hrnca s vodou.

Obrázok blogu

Kým sa zemiaky varia, do väčšieho hrnca dáme dve lyžice masti.

Obrázok blogu

Nakrájame si cibuľu na drobno a opražime ju na rozohriatej masti do sklovita.

Obrázok blogu

Keď je cibuľka hotová, vypneme plyn a pridáme do nej sladkú papriku.
Paprika by sa nemala príliś variť, aby nezhorkla.
Do takto pripraveného základu nasypeme scedené uvarené zemiaky.

Obrázok blogu

Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu, do ktorej dáme lyžičku soli. Keď voda zovrie,

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

nasypeme do nej asi pol vrecka cestovín - fliačkov. Varíme podľa návodu asi 10 minút na miernom ohni, kým cestovina nezmäkne a nezväčší svoj objem. Keď je uvarená, vypneme plyn a nalejeme do horúcej vody aspoň dva hrnčeky studenej vody, aby sa cestovina okamžte prestala variť.
Potom ju precedíme cez veľké sitko a primiešame ku zemiakom.

Obrázok blogu

Premiešenú zmes môžeme ešte dosoliť alebo dokoreniť trochou mletého čierneho korenia.
Podávame s kyslými uhorkami.
Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Miro Jankes

Miro Jankes

Bloger 
  • Počet článkov:  546
  •  | 
  • Páči sa:  1 093x

Prémioví blogeri

Radko Mačuha

Radko Mačuha

214 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
INEKO

INEKO

117 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu