Budeme potrebovať asi 6 alebo 7 stredne veľkých zemiakov. Oškrabeme ich, umyjeme, nakrájame na menšie kocky a spolu s lyžičkou soli dáme variť do hrnca s vodou.

Kým sa zemiaky varia, do väčšieho hrnca dáme dve lyžice masti.

Nakrájame si cibuľu na drobno a opražime ju na rozohriatej masti do sklovita.

Keď je cibuľka hotová, vypneme plyn a pridáme do nej sladkú papriku.
Paprika by sa nemala príliś variť, aby nezhorkla.
Do takto pripraveného základu nasypeme scedené uvarené zemiaky.

Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu, do ktorej dáme lyžičku soli. Keď voda zovrie,

nasypeme do nej asi pol vrecka cestovín - fliačkov. Varíme podľa návodu asi 10 minút na miernom ohni, kým cestovina nezmäkne a nezväčší svoj objem. Keď je uvarená, vypneme plyn a nalejeme do horúcej vody aspoň dva hrnčeky studenej vody, aby sa cestovina okamžte prestala variť.
Potom ju precedíme cez veľké sitko a primiešame ku zemiakom.

Premiešenú zmes môžeme ešte dosoliť alebo dokoreniť trochou mletého čierneho korenia.
Podávame s kyslými uhorkami.
Dobrú chuť.
