Nakladaný syr

Na túto pochúťku potrebujeme sklenený pohár so širším hrdlom,

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

3 - 5 syrov s ušľachtilou plesňou na povrchu (Camembert, Hermelín...),
dve cibule,
3 strúčky cesnaku,
mleté čierne korenie,
mletú sladkú papriku,
celé čierne korenie,
bobkový list,
olivový panennský olej

Pripravíme si umytý sklenený pohár.

Obrázok blogu

Syr rozbalíme a ostrým nožom rozrežeme na tri časti. (Niektorí ľudia ho krájajú na kocky, alebo trojuholníky.)

Obrázok blogu

Nakrájame si cibuľu na kolieska, cesnak na tenké plátky

Obrázok blogu

Jednotlivé kolieska syru posypeme čiernym korením, mletou sladkou paprikou a ukladáme do pohára. Striedame vrstvu cibule s vrstvou syra. Občas prisypeme plátky cesnaku. Okrem mletého čierneho korenia môžeme použiť aj provensálske korenie alebo chili.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Keď máme pohár plný, na vrch dáme dva lístky bobkového listu a pokrájanú feferónku alebo papričku "baraní roh" a celé to zalejeme panennským olivovým olejom.

Obrázok blogu

Môžeme pridať ešte celé čierne korenie.
Tí, ktorým vadí prenikavá chuť a vôňa olivového oleja môžu vyskúšať olej slnečnicový, alebo olivový a slnečnicový olej zmiešať v pomere 1:1.
Ak bol syr pred uložením do fliaš zrelý, můžeme odložiť do chladničky. Ak nie, necháme tri dni pri izbovej teplote dozrieť a až potom odložíme do chladničky.
Po niekoľkých dňoch (čím dlhšie, tým lepšie) možno konzumovať.
Najlepšie podávať ku pivu.

Miro Jankes

Miro Jankes

Bloger 
  • Počet článkov:  548
  •  | 
  • Páči sa:  1 104x

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
INESS

INESS

110 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu