3 - 5 syrov s ušľachtilou plesňou na povrchu (Camembert, Hermelín...),
dve cibule,
3 strúčky cesnaku,
mleté čierne korenie,
mletú sladkú papriku,
celé čierne korenie,
bobkový list,
olivový panennský olej
Pripravíme si umytý sklenený pohár.

Syr rozbalíme a ostrým nožom rozrežeme na tri časti. (Niektorí ľudia ho krájajú na kocky, alebo trojuholníky.)

Nakrájame si cibuľu na kolieska, cesnak na tenké plátky

Jednotlivé kolieska syru posypeme čiernym korením, mletou sladkou paprikou a ukladáme do pohára. Striedame vrstvu cibule s vrstvou syra. Občas prisypeme plátky cesnaku. Okrem mletého čierneho korenia môžeme použiť aj provensálske korenie alebo chili.

Keď máme pohár plný, na vrch dáme dva lístky bobkového listu a pokrájanú feferónku alebo papričku "baraní roh" a celé to zalejeme panennským olivovým olejom.

Môžeme pridať ešte celé čierne korenie.
Tí, ktorým vadí prenikavá chuť a vôňa olivového oleja môžu vyskúšať olej slnečnicový, alebo olivový a slnečnicový olej zmiešať v pomere 1:1.
Ak bol syr pred uložením do fliaš zrelý, můžeme odložiť do chladničky. Ak nie, necháme tri dni pri izbovej teplote dozrieť a až potom odložíme do chladničky.
Po niekoľkých dňoch (čím dlhšie, tým lepšie) možno konzumovať.
Najlepšie podávať ku pivu.