reklama

Prečo a ako Népszabadság. Kto sa ukrýva po názvom Mediaworks.

Prečo sa pred vykonaním rozsudku smrti stretol Orbán s Pecinom. Pozor na agóniu Orbána: určite to nebol posledný výstrelok jeho demagógie a diktatúry. Kto bude nasledovať, ukáže čas.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Kto je to vlastne Mediaworks. 

ns
ns (zdroj: jp)

 

Firma Viena capital partners na čele s bankárom Heinrichom Pecinom, vyšetrovaným v rakúskej kause Hypo Alpe Adria, kde priznal sfalšovanie fiktívnych účtov ako svoj spravodlivý honorár za skreslené posudky spomínanej banky vo výške 4,3 miliónov eur. Vyšetrovanie pokračuje, rozsudky v procese ešte neboli vynesené.

 

Po ukončení svojich aktivít v bankovom sektore (zrejme už s ním v tejto oblasti nechcel mať nikto nič spoločného) sa pustil, asi inšpirovaný Berlusconim, do kšeftu s médiami.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 

 

 Pecinove aktivity v Maďarsku: 

 

V roku 2014 odkúpil maďarské vydavateľstvo Mediaworks spolu s periodikami Világgazdaság, Nemzeti Sport, niekoľkých regionálnych novín ako aj opozičný denník Népszabadság.

 

Koncom septembra 2016 nasledovala kúpa vydavateľstva Pannon lapok tarsasága s dvanástimi regionálnymi novinami (1150 zamestnancov) a hlavne s priazňou Orbána.

 

Táto zmena majiteľov vydavateľstva sa však uskutočnila nelegálnym spôsobom a za podivných podmienok, maďarské dozorné úrady na to upozorňovali.

 

 

Výhodný obchod bol však predsa umožnený zrejme intervenciou samotného premiéra Orbána, s ktorým sa Pecina v Budapešti koncom septembra 2016 osobne stretol.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Népszabadsák v uplynulých dňoch odhalil niektoré trápne Orbánove nepotické korupčné škandály, takže mlčanie a klamanie Orbána v tejto kauze iba dokazuje jeho spoluúčasť na ďalšom akte svojej diktatúry v Maďarsku. 

 

Vraj financie?

 

Na riešenie finančných problémov novín sa ponúkali viaceré možnosti, Pecina sa však s Orbánom dohodli na inom riešení. 

 

 

Viac:

 

 http://www.mdr.de/heute-im-osten/video-15644.html

 

 

 Viedenský Kurier, 11.10.2016/4

 

 

https://blog.atlatszo.hu/2016/06/pecina-vitezy-biznisz-mediaworks-jelzalog-a-helyi-tema-vedjegyein/

Ján Pintér

Ján Pintér

Bloger 
  • Počet článkov:  73
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vraj niekedy dokáže šetrne poodhaliť človeku niektorú jeho slabšiu stránku. Dostáva potom blahoženania až dvomi slovami (tie jedno- a slaboduché radšej ani neuvádza): hodný gilotíny a podobne. Nájdu sa však i pisáci zdatnejší a talentovanejší, tí si dajú na tom viac záležať a vykúzlia až tri slová: obesiť, zastreliť, upáliť. Nevie, ako to tí dobráci a jeho čitatelia robia, ale potom mu vždy ešte včas ktorýsi z nich zavelí: - Lazar, poď von!Jeho vďačné prejavy života sú zrejmé, je tu opäť. Zoznam autorových rubrík:  spoločnosťNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu