reklama

Nebojte sa ruských záložníkov, to oni by sa mali báť

HIMARS-i sú už hladné, Putin im posiela potravu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Putin povolal zálohy a opäť som si spomenul na tú bojovú pieseň, ktorú sme toľkokrát spievali za pochodu na buzeráku. "Přes spáleniště, přes krvavé řeky, pluk za plukem jde neochvějně dál..."

Celkom živo si viem predstaviť ako to tam v Rusku teraz vyzerá, tú náladu pri prijímaní záložníkov, čo sa im preháňa v hlavách. Je to zmes mladých i starých ľudí, od národne orientovaných, nacistov a fašistov, cez zlapaných študentov na univerzitách, slobodných, ženatých, ľudí, ktorí sú nútení zanechať svoj biznis, rodinu, manželky, deti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ja sám som absolvoval dvojročnú základnú vojenskú službu a poviem vám, že to bola riadna pakáreň a keď som dostal povolávací rozkaz ako záložník, no nebol som nadšený. Tomu sa chcel každý vyhnúť. Bol som ženatý a mal som už dve deti, ale, musel som ísť. Bolo to v zime a na Oremlaze mi skoro guľky odmrzli.

Na vojne, v teréne, nie sú splachovacie záchody. Na veľkú potrebu sme chodili do "autobusu", ako sme tomu hovorili. Bola to vyvýšená drevená plošina, s dvomi radmi "sedadiel", čo boli dosky na koloch, na ktorú ste sa posadili a to čo malo padať, padalo "gravitačne" dole. No a pritom ste sa pozerali na "cestujúcich" oproti. Bola to fakt perfektná skúsenosť. Potom sme ešte kopali zákopy, čím sme sa aspoň zahriali, ale nakoľko zem bola na kosť zamrznutá, tak sme dolámali na čakanoch a lopatách všetky násady a po zvyšok noci sme tam mrzli pri mínus 20°C.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tak toto sa mi preháňa hlavou, keď vidím tých ľudí pri "vojenkomatoch". Ten drbnutý Putin má guľky pekne v teplúčku a plánuje, vydáva rozkazy a sníva svoj sen... zatiaľ čo títo oklamaní chudáci budú umierať v nezmyselnej vojne, ktorá sa ešte stále nesmie nazývať vojnou.

A korunu všetkému nasadila akási pani Blašková, ktorá išla na okupované územie Ukrajiny dohliadať na férovosť absolútne nezmyselného, cynického, protiprávneho a proti rozumu zmanipulovaného referenda a robí nám tam neskutočnú hanbu. Ruská propaganda si na tom pekne zgustla. A koľko je takýchto Blaškových, Harabínov, Chmelárov, Blahov, Ficov a čo ja viem koho ešte. Čo títo ľudia absolútne rozum potratili? Čo nevidia, že ruSSi páchajú na Ukrajine zverstvá, ktoré si radšej ani nechceme predstaviť? Niežeby sme nevedeli, ale nechceme. To neľudské sadistické týranie ukrajinských zajatcov, vraždenie a znásilňovanie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Celá tá čiastočná mobilizácia je úplná hlúposť a ukazuje  bezradnosť velenia,  ktoré si už muselo uvedomiť, že vojna je prehraná, ale ešte si to nechce pripustiť, ešte skúša čo-to zachrániť. Je to jedno obrovské fiasko, ktoré sa pokúšajú zachrániť naratívom o vojne proti Západu, čo im ale zožerie akurát tak stará Blašková. Celá tá kremeľská banda bola príliš namyslená a spoliehala sa na svoju neporaziteľnú armádu. To sa ale riadne prerátali, armáda je zdecimovaná, nemá útočný potenciál, nemá zázračné zbrane, nemá ideológiu v mene ktorej by sa oplatilo bojovať a tak jediným východiskom sa javí povolanie záložníkov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Títo prakticky civilisti, im majú zachrániť prdele. To sa ale nepodarí. Oni, pokiaľ na to ešte neprišli, tak na to určite prídu, keď budú umierať za Putina v nezmyselnej vojne. A ktovie, možno k nasadeniu záloh ani nepríde, keď v Rusku vzrastie domáci odpor...

Ján Škerko

Ján Škerko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  267
  •  | 
  • Páči sa:  7 286x

Kto som? To je zaujímavá otázka, ale nie na mňa. K tomu by sa mohli vyjadriť ľudia, čo ma poznajú. Ale ak mám predsa len napísat pár viet, tak som ako duchaplný vlk oháňajúci sa palicou. A dôchodca. Moje motto je: s pevnou, ostrou a jasnou mysľou vpred. Som človek, ktorý chce niekedy reagovať na dianie okolo nás. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu