reklama

Štát v poslednom štádiu rakoviny.

Pohľad z vonku - všetko  v poriadku.  Ale životne dôležité orgány  sa už rozpadli. Aby vôbec fungovali, pomáhajú im umelé implantáty. A  všade metastázy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

 

 

 

 PRIMÁRNY NÁDOR,

 ktorý tlačí na vnútorné orgány - členstvo v EU

 EU je partia veľmi dobre platených darmožráčov, ktorí nepoznajú inú zábavu, len vymýšľať absurdné zákony a predpisy. Stavím sa, že len málokto z nich rozozná kapustu od kelu, ale schvália 4 000 strán predpisov ohľadne kvality, manipulácie a predaja kapusty.

 "Iba za jeden rok schválili 97 000 strán zákonov, a skôr ako si ich stihli prečítať, schválili ďalších 23 000 strán. K tomu 304 000strán dodatkov a vysvetliviek, a 40 000strán dokumentov o rozpočte. V preklade do 11 jazykov - cez 2 000 000 strán."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 (Zdroj: Atllanka - Začněme odpočítavat kolaps EU)

 Nik! sa nemôže orientovať v domotanej spleti noriem, ale sme povinní sa nimi riadiť, ináč nám hrozia vážne sankcie. Mraky predpisov o dovoze, vývoze, clách, likvidujú aj posledné zvyšky poľnohospodárstva.

 Konkrétny príklad: JRD špecializované na pestovanie kečupových rajčín. Úroda cez 300q/ha je u nás úspech. Ale Talian má pri rovnakých nákladoch 600q/ha, a Kalifornia do 1000. Keby ten kečup vozili k nám letecky, aj tak bude lacnejší ako ten náš. To nieje konkurencia, to je likvidačná politika! To JRD už dávno skrachovalo.

 Skleníkové hospodárstvo prestalo existovať. Holanďanovi sa oplatí pestovať uhorky šalátovky v skleníku, pretože najväčšia zima je u nich -6°C. U nás -26.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Stačí pár dní a prekúrite aj gate. Kvety sa neoplatí robiť vôbec. Lacnejšie je doviezť ich z Kostariky. Tam rastú klince a gerbery na roli.

 Boli časy, keď sme dorábali najkvalitnejšie sadbové zemiaky v Európe. Francúzi ich menili za pomaranče, kilo za kilo. Dnes na to nemáme. Nemáme z čoho platiť výskum, ani armádu ochrancov zemiakových polí pred najhorším škodcom. (hádate správne, nieje to mandelínka)

 Výkupné ceny mlieka sú zúfalo nízke. Nie sme schopní konkurovať továrňam na mlieko, kde stoja kravy, ktoré nikdy neboli vonku, a ktorým sa pod váhou vemena deformujú nohy.

 Továrne: vytunelované, rozkradnuté, predané. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Konkrétne: Skláreň ktorá zamestnávala stovky ľudí. Tavičov, fúkačov, brusičov, rytcov, maliarky. Vyrábala sa tam kedysi populárna "zlatá Zuzana". Predané Japoncom. Tí prišli, všetkých a všetko vyhodili, zmontovali 4 obrovské plnoautomatizované linky, ktoré chrlia štandardné poldecáky rýchlosťou 32 kusov/minútu. Každé 2 sekundy jeden. Obsluha - 4 Japonci a zopár zaučených Slovákov. Ďalšia hladová dolina.

 Pre rozvoj priemyslu neurobila NIČ zásadné ani jedna vláda.

 Akurát otvorila dvere všelijakým Kim ir senom, pre ktorých naši ľudia robia cvičené opice za minimálnu mzdu. A pre Nemecké automobilky s autodrôtikmi, pretože u nich by to za tie peniaze nerobil už ani Turek!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Vymenujte aspoň jednu fabriku, ktorá tu vznikla od revolúcie bez cudzieho kapitálu! (aspoň 200 ľudí)

 A ja vám nájdem 100, ktoré zanikli!

 METASTÁZY

 Vymožiteľnosť práva na úrovni Kamerunu. ( môj odhad, ale nebudem ďaleko) Sudcovia robia procesné chyby, ako sa im zachce. Boh vás ochraňuj čo i len upodozrievať ich z niečoho takého, ako že to nebolo zadarmo! Hneď máte na krku žalobu.

 Za chyby sa platí. Platíme všetci, od sústružníka, až po chirurga, ktorý amputuje nesprávny prst.

 Ale títo NADľudia neplatia! Beztrestne robia také svinstvá, aké sa im len zachce! Veď ONI sú Zákon!

 Procesy trvajú roky. Presúvané hore, dolu, odvolania, nové dôkazy, noví svedkovia, námietky o zaujatosti.

 Toto je právny štát?

 Čin čin!!! ( najsprostejšia Japonská nadávka, akú viem)

 Vážnym a roky neliečeným nádorom je prudko sa množiaca minorita. Ale za chvíľu sa nám počtom vyrovnajú, už nebudú diskriminovaná menšina, a bude po probléme! (Pane Bože! nedaj mi toho dožiť!)

 Zdravotníctvo. Obdivujem lekárov, ktorí v noci hodiny operujú, a cez deň ešte sedia v ordinácii. Sestričky. Ako sa môžu po tých nekonečných šichtách ešte usmiať? Chystá sa na nich ale nepekný podraz. Jediná zdravotná poisťovňa. Len ona rozhodne, koľko zubárov, ortopédov aj urológov potrebujeme - teda koľkých je ona ochotná platiť. Názor odborníka nikoho nezaujíma. Je tu úradník, a peniaze až na prvom mieste.Nehovorím o tom, koľkí prídu o prácu!

 400 000 nezamestnaných. Obrovský,dlhodobo ignorovaný nádor.

 Veda. Naši ľudia dosahujú úžasné úspechy, robia fantastické objavy, dostávajú celosvetovo uznávané ceny. Akurát, že nie u nás!

 A s tým súvisí ďalší varovný príznak.

 MASÍVNE KRVÁCANIE

Dovnútra, aj smerom von. Skončili ste s červeným diplomom? Chcete si urobiť ašpirantúru, ďalej sa vzdelávať, učiť? Ale na jedinom mieste, na ktoré má katedra peniaze, už sedí prorektorov synovec.Nebyť prorektora, neprelezie. Tak idete robiť niečo iné, na čo ste ani nemuseli roky študovať. Ste síce tu, ale štát o vás fakticky prišiel.

 Pomaly na Slovensku nenájdete rodinu, v ktorej by niekto nepracoval vonku. Divíte sa? Keď tam predavačka zarobí dva krát toľko ako tu učiteľ? A učiteľ dvakrát toľko ako u nás chirurg? SME VÓBEC V EÚ ???

 Keď sa na to opýtajú zodpovedných, odpoveď je : e-e-e me-e-e Majú plnú hubu mlčania!

 A čo mladé zutekalo, a čo staré nevládalo.

 Ja už ťažko ujdem, ale dcéra je už - chvala Bohu- vonku. Ale ak by sa mi to nejako podarilo:

 Buďte tu na seba hrdí! Preskakujte vatry zvrchovanosti s holou zadkom! (Mne sa táto hra vždy zdala strašne infantilná)

 Že je vás akosi pomenej? A stále menej a menej? Buďte realisti a zaveste na dvere ceduľu:

 POSLEDNÝ NECH ZHASNE !

Ján Spišiak

Ján Spišiak

Bloger 
  • Počet článkov:  106
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Rozprávkyo obyčajných ľuďoch.o ich neobyčajných osudocho láske o smrtio všetkom, čo je medzi týma o všeličom, čo je okolo nás Zoznam autorových rubrík:  rozprávkyaj nerozprávky

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu