reklama

Nobelová cena za odvrátenie krízy?

Teraz už nie je vôbec prekvapujúce, že akonáhle otvoríte noviny, každý druhý článok sa týka témy "Kríza" . Kríza tam, kríza sem. USA krachuje, no navonok situáciu rieši tým že prijala na poslednú chvíľu zákon o zvýšení dlhového limitu. Kým sa však o prijatí tohto zákona čakalo, finančné trhy doslova prežívali z minúty na minútu a všade vládol chaos.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

To že Grécko ešte nejaký tučný balíček peňazí zachráni, pochybujú už aj najväčši optimisti, no a domino efekt sa opiera o Taliansko, ktoré svoje dlhopisy predáva čoraz nevýhodnejšie. Hrozí že druhá svetová mena, euro, jednoducho padne. To však nieje všetko. Čína poukázala na to že by nebolo odveci pouvažovať či dolár môže byť svetovou a rezervnou menou . No čo ak by prišiel dáky múdry pán alebo dáma a rozlúskli by naraz hneď niekoľko problémov finančnej či ekonomickej krizy? Klobúk dole pred tým kto to dokáže, zaslúži si Nobelovú cenu za odvrátenie krízy!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Samozrejme na riešenie otázky financií, či ekonomiky máme na svete zvučné mená, ktoré majú nejeden titul. Títo ľudia majú hneď aj niekoľko teórii, plánov, či stratégii ako kríze predísť, či ako krízu odvrátiť, no ani jeden znich, zdá sa, nedokáže svoje téorie premietnuť do praxe. Prečo? Veď nik predsa znovu nechce zažiť krízu z roku 2008. Tak teda poďme, hladá sa niekto kto dokáže spraviť komplexný plán ako zastaviť zadlžovanie každého štátu, vysoký nárast cien či nezamestnanosti. Áno, ako sa vraví : ,,Najprv si spravím poriadok doma, potom riešim EÚ..." Ani toto však už neplatí, pretože ani jedna vláda hociktorého štátu si nedokáže udržať svoju ekonomiku. Preto by to chcelo dačo nové. A ako som už spomenul, kto vyrieši všetky tieto problémy mal by dostať Nobelovú cenu, a ak nie tak aspoň dostane uznanie odomňa.

Jaroslav Dodok

Jaroslav Dodok

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som mladý študent ktorého zaujíma dianie vo svete a v regióne. Zoznam autorových rubrík:  Politika - názoryMédia, mediálny bordelŠport ako ho vnímam jaPríroda, svet vôkolSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu