reklama

ANIMECON 2007 História, Program, Súťaže

Máte fantáziu? Túžili ste niekedy navštíviť magické fantastické svety? Radi sa bavíte, nasávate atmosféru? Máte radi Japonsko? Príďte k nám, tri dni budete nasávať úžasnú a neopakovateľnú atmosféru Japonska, fantázie a stretávať ľudí rovnakej krvnej skupiny. Navštívime úžasné a fascinujúce Japonsko zažijeme množstvo vzrušujúcich zážitkov pri niektorej s napínavých súťaží. Kde a kedy? Začíname 29. 6. 2007 o 14:00 v priestoroch na Drotárskej ceste 46 v Bratislave.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

História festivalu Animecon

Myšlienka celoslovenského festivalu japonskej kultúry Animecon sa zrodila v roku 2003 v plánoch organizátorov sekcie Mangovňa na akcii Istrocon Martini 2003 – najväčšom stredoeurópskom festivale sci-fi, fantasy, mangy a anime. Spomínaný ročník ukázal, že mladí ľudia majú záujem o japonskú kultúru, históriu a pre Slovákov netypické umenie natoľko, že sa priestor na danú sekciu musel oproti predchádzajúcemu roku dvojnásobne zväčšiť. Ani toto rozšírenie priestoru však kapacitne nepostačovalo návštevnosti tejto sekcie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V roku 2004 sa zrodil prvý ročník festivalu Animecon, dvojdňové podujatie sa konalo v priestoroch A4 na Námestí SNP v Bratislave. Druhý ročník festivalu v roku 2005 trval tiež dva dni a konal sa v rovnakých priestoroch, návštevnosť však značne stúpla, a tak sa začala pripravovať nová koncepcia podujatia a hľadali sa vhodnejšie a vyhovujúcejšie priestory. Tretí ročník Animecon-u 2006 ponúkol návštevníkom už trojdňový program, podujatie sa presťahovalo do Správy účelových zariadení (SÚZA) Ministerstva zahraničných vecí SR na Drotárskej ceste v Bratislave.

Festival Animecon organizovalo do tohto roku občianske združenie Manga.sk. Hlavní organizátori sa však rozhodli naplno venovať organizácii akcie a nesústrediť sa iba na prívržencov japonskej animovanej tvorby, ale osloviť čo najširšiu laickú verejnosť, preto založili občianske združenie Animecon, ktoré tento rok organizuje už 4. ročník festivalu Animecon.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Animecon je celoslovenský festival, ktorý približuje, v prvom rade slovenskej verejnosti, Japonsko, jeho kultúru, zvyky, tradície a umenie. Podujatie zároveň podporuje medzinárodné vzťahy a pokúša sa odstraňovať nezmyselné bariéry a predsudky voči Japonsku. Podporuje tiež tvorivú činnosť a myslenie mladých ľudí, prináša možnosti vyplnenia voľného času a napomáha rozširovaniu vedomostí o krajine samurajov. Festival dáva možnosť rozvíjať schopnosti, podporuje pohybové aktivity, umelecké vlohy a rozvoj osobnosti v rámci rôznym súťaží, napríklad kreslení, tancovaní či spievaní. Festival Animecon je jediným festivalom svojho druhu na Slovensku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pozrite si galériu festivalu a jeho návštevníkov        

Súťaže festivalu Animecon 2007

Cosplay

Jeden z výkladov vzniku slova „Cosplay“ hovorí, že slovo „Cosplay“ vzniklo spojením slov „costum“, čiže kostým a „play“, čiže hra. Doslovný preklad teda môže znieť „kostýmová hra“. Jej cieľom je zvoliť si takú masku či kostým, ktorý čo najdôveryhodnejšie reprezentuje originál. Prezlečte sa aj VY za svoju obľúbenú japonskú animovanú postavičku alebo japonského hudobníka či filmovú postavu a súťažte o fantastické ceny.

( pravidlá súťaže ) Dajte nám svoj hlas - Karaoke

Súťaž Karaoke ponúka možnosť stať sa na jeden deň skvelým spevákom a presvedčiť o svojich kvalitách aj publikum. Zaspievajte nejakú „openingovú“ alebo „endingovú“ pesničku z japonských animovaných filmov alebo seriálov a vyhrajte jednu z troch hodnotných cien.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

( pravidlá súťaže ) Strihoruký odvar - AMV

AMV je skratka slov Audio Movie Video. Súťaž umožňuje preukázať schopnosť strihať a spájať obraz so zvukom a zároveň porovnať svoje schopnosti s inými. Zostrihajte rôzne japonské animované seriály, jednotlivé zostrihy skombinujte, doplňte vhodnú hudbu, a tak vytvorte svoje vlastné AMV. Pošlite nám ho a získajte cenu, ktorá ocení vaše úsilie.

( pravidlá súťaže ) Animighty - AnimeQuizz

Niekto raz povedal: „To, čo ti nikto nikdy nemôže ukradnúť, sú vedomosti.“ Vedomostná súťaž AnimeQuizz ponúka možnosť preskúšať si svoje poznatky z Japonska, jeho kultúry či tradícií. Preverte si svoje vedomosti o japonskom animovanom filme, seriály a o Japonsku a získajte hodnotnú cenu, ktorá môže rozšíriť vaše obzory v tomto smere.

( pravidlá súťaže ) Lord of the Game - Yu-gi-oh! turnaj

Yu-gi-oh! turnaj predstavuje modernú, svetovo obľúbenú kartovú hru, ktorá vychádza z rovnako svetovo známeho seriálu Yu-gi-oh!. Staňte sa aj vy Lordom hier ako Yugi a porazte všetkých svojich protivníkov na turnaji Yu-gi-oh!. Víťaz turnaja sa nielen stane najlepším hráčom Animecon-u 2007, ale zároveň získa aj fantastickú cenu.

( pravidlá súťaže ) Dancing King / Dancing Queen - DDR

DDR čiže Dance Dream Revolution je systém určený pre ľudí, ktorí s obľubou hovorievajú, že nevedia tancovať. Pozostáva s koberca so štyrmi šípkami napojeného na počítač. Počítač ukazuje, na ktorú šípku treba stúpiť, čo umožní, že každý dokáže tancovať v správnom rytme. Zatancujte si v DDR a dokážte, že ste lepší ako váš súper. Ak svojím výkonom porazíte všetkých zúčastnených, okrem veľkej zábavy vyhráte super cenu.

( pravidlá súťaže ) Anime TOP 10

Viete, ktoré z najnovších anime titulov je medzi otaku najobľúbenejší? A viete, ktoré novšie či staršie anime sa za posledný rok pozeralo najčastejšie? Nová súťaž Anime TOP 10 ponúka jedinečnú možnosť odpovedať na tieto otázky a zistiť tak vkus fanúšikov anime v priebehu uplynulého roka a obľúbenosť nových či starších anime titulov. Jednoduchým bodovým hodnotením môžete aj Vy rozhodnúť o tom, ktoré anime od nás dostanú certifikát kvality.

( pravidlá súťaže ) Anime príbeh

Zažili ste vo svojom živote otaku nejakú zaujímavú či vtipnú príhodu s anime? Alebo ste nebodaj niečo humorné či netradičné v súvislosti s anime či pre anime spravili? Chceli by ste, aby sa o tomto dozvedelo čo najviac ľudí? Chcete ich dokonca inšpirovať? Tak neváhajte, zapojte sa do ďalšej novej súťaže Anime príbeh a napíšte nám práve Váš úžasný a nezabudnuteľný anime príbeh. Veď čo ak práve Váš neuveriteľný príbeh inšpiruje aj ďalších? Autora najlepšieho, o ktorom rozhodnú čitatelia, odmeníme.

( pravidlá súťaže ) Anime Oskar

Už ste niekedy sledovali nejaké anime a museli ste si povedať „Tak toto nie!“, „Toto by som spravil lepšie.“, alebo „A prečo nie takto?“ A nechceli ste byť dokonca režisérom? Mali ste už niekedy aj nápad natočiť si vlastné anime či film? Alebo sa len jednoducho dobre zabaviť s priateľmi? Ak ste čo i len na jednu z týchto otázok odpovedali „ÁNO“, tak táto súťaž je práve pre vás. Súťaž Anime Oskar pozostáva z prerobenia už hotového anime, ktoré sa vám nepáčilo a vy si myslíte, že to dokážete lepšie. Súťaží sa v kategóriách: Najlepšie Anime a Najlepší dabing.

( pravidlá súťaže ) Talenty Animecon-u

Súťaž ponúka priestor prezentovať výtvarné kúsky mladých anime a mangou orientovaných umelcov verejnosti. Fan-art

Nakreslíte Fan-art, čiže dielo ovplyvnené anime alebo mangou, alebo nakreslite svoj vlastný originálny obrázok vyznačujúci sa črtami japonského kreslenia animovaných postavičiek a súťažte o pekné a hodnotné ceny.

( pravidlá súťaže ) Manga

Manga je animovaný komiks vyznačujúci sa dôkladnou kresbou, z ktorej sa dajú vypozorovať všetky citové prejavy postáv, a zároveň veľmi kvalitným príbehom. Vymyslite si a nakreslite svoj vlastný zaujímavý animovaný príbeh. Zúčastnite sa našej súťaže o najlepšiu mangu Animecon-u 2007 a vyhrajte jednu z hodnotných cien.

( pravidlá súťaže )

Program vo veľkej premietacej sále

Piatok

Sobota

Nedeľa

Čas

Názov programu

Čas

Názov programu

Čas

Názov programu

14:00

slávnostné otvorenie

9:00

Nodame Cantabile (tv anime)

10:00

Magical Girl Lyrical Nanoha StrikerS

14:10

Kaze no Stigma (tv anime)

10:00

Bonsaj (vystúpenie)

11:00

súťaž - AnimeQuizz 1.kolo

15:35

Shogi (prednáška)

11:10

GO (prednáška)

11:40

Zážitky z Japonska (prednáška)

16:15

Kyoshirto Towa no Sora
(tv anime)

 

obed

 

obed

17:50

Čajové ceremónie (vystúpenie)

13:00

Romeo X Juliet (tv anime)

13:00

Over Drive (tv anime)

19:30

Darker than Black (OVA)

14:30

Aikido Kurilla Dojo (beseda)

14:00

súťaž - AnimeQuizz 2.kolo

21:30

súťaž AMV

15:20

Yamanni Chinen ryu (vystúpenie)

14:30

súťaž - Cosplay, Karaoke

22:10

Sola (tv anime)

15:40

Heroic Age (tv anime)

15:10

Venus vs Virus (tv anime)

23:15

Murder Princes (OVA)

16:40

Sushi (vystúpenie)

16:05

Technológia a zbrane v Gits (prednáška)

 

 

17:50

History Strongest Disciple Kenichi (tv anime)

16:45

vyhlásenie súťaží a slávnostné ukončenie

 

 

19:15

Vplyv tradičnej tvorby na anime (prednáška)

17:15

Kekkaishi (tv anime)

 

 

20:00

Detective Conan (LA

 

ukončenie

 

 

21:40

súťaž AMV

 

 

 

 

22:15

Buso Renkin (tv anime)

 

 

 

 

23:05

Ghost Hunt (tv anime)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program v priestore pred

premietacimi sálami

Piatok

Sobota

Nedeľa

Čas

Názov programu

Čas

Názov programu

Čas

Názov programu

14:00

informácie, pokladňa

9:00

informácie, pokladňa

10:00

informácie, pokladňa

14:00

výstava súťažných fan-artov

9:00

výstava fan-artov

10:00

výstava fan-artov

14:00

výstava nesúťažných fan-artov

13:00

Shogi

18:00

ukončenie

15:00

DDR - nesúťažné

15:40

Yamanni Chinen ryu

 

 

 

 

16:00

Shogi

 

 

 

 

 

Program v malej premietacej sále

Sobota

Nedeľa

Čas

Názov programu

Čas

Názov programu

10:00

DDR - súťažne

10:00

DDR súťažne

18:00

DDR - nesúťažne

15:00

DDR - nesúťažne

10:00

Výstava fotografií z Japonska od Miloša Bednára

10:00

Výstava fotografií z Japonska od Miloša Bednára

 

 

18:00

ukončenie

 

 

 

Program na prvom poschodí

Sobota

Nedeľa

Čas

Názov programu

Čas

Názov programu

10:00

Yu-gi-oh - súťažne

10:00

Yu-gi-oh - súťažne

18:00

Yu-gi-oh - nesúťažne

14:00

Yu-gi-oh - nesúťažne

 

 

18:00

ukončenie

 

 

Program v salóniku 1

Sobota

Nedeľa

Čas

Názov programu

Čas

Názov programu

10:00

Shogi

10:00

Shogi

13:00

GO - začiatočníci

18:00

ukončenie

14:00

GO - profíci

 

 

Zmena programu vyhradená.

Pozrite si aj:

Zoznam hostí ktorý sa na festivale predstavia

www.animecon.eu - Stránka festivalu 

 Zajtra:

OZ ANIMECON

LÍSTKY a ine...

Jaroslav Mráz

Jaroslav Mráz

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Od roku 2002 profesionálne pôsobím v IT. Počas svojej kariéry som sa stal odborníkom na interaktívne vzdelávanie, využívanie IT technológií vo firemných procesoch a špecializujem sa na efektivitu firemnej IT. V súčasnosti pôsobím ako Obchodný a Technický riaditeľ spoločnosti Allycom, s.r.o. a na pozícií Riaditeľa IT v rôznych medzinárodných spoločnostiach, kde v svojej špecializácii plne využívam nadobudnuté skúsenosti z lektorstva, vedenia ľudí a priamej praxe IT špecialistu. See some more: www.jaroslavmraz.sk & http://about.me/jaroslav_mraz Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéAnimeconInšpirácieVeda a TechnikaMoja tvorbaneviem kam zaradiť

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu