reklama

3 najneuveriteľnejšie veci, na ktoré sa ľudia sťažujú úradníkom

Práca v samospráve prináša všelijaké úskalia, no jedným z tých hlavných je výzva, ako zvládnuť to množstvo sťažností, ktoré na mestský úrad denne prichádzajú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (57)

Mestský úrad nie je zmrzlináreň, málokto prichádza s pozitívnymi očakávaniami a väčšina ľudí s pozitívnymi pocitmi ani neodchádza. Zamestnanci málokedy riešia príjemné podnety a pochvaly.

Ale to je normálne, každý s tým ráta a aj novšie prírastky do rodiny úradníkov sa s tým veľmi rýchlo vyrovnajú. Napriek tomu však stále ostáva veľká neznáma – množina vecí a podnetov, ktorými vás ešte vždy dokážu ľudia vyviesť z miery. Sú to sťažnosti, ktorým skrátka nemôžete uveriť, no napriek tomu je vašou úlohou vyriešiť ich. Na pobavenie aspoň tri príklady.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1. Vadia mi deti a detský krik

Predstavte si, že žijete na sídlisku plnom ľudí, dokonca detí a trpíte. Trpíte takmer denne od rána do večera, no predovšetkým poobede a cez víkendy. Trpíte, lebo nenávidíte hluk a vadí vám veselý krik či smutný plač detí, ktoré sa hrajú pod vašimi oknami. Neviete to vydržať, chcete si oddýchnuť, chcete spať, ale nedá sa. Jedinou možnosťou je obrátiť sa na mestský úrad a nájsť riešenie tam. Úškrn ženušky za prepážkou vás možno urazí, zoberiete to osobne. Čo už niet toho, kto by vám pomohol?

Obrázok blogu

Áno, či veríte alebo nie, takíto ľudia existujú. Ľudia, ktorí nenávidia deti alebo aspoň ich džavot, nemajú radi, keď sa im hrajú pod oknami, keď športujú, pretekajú sa, smejú. Títo ľudia sú sami a sú nešťastní a šťastie nedoprajú ani iným. Život na sídlisku im pripadá nenormálny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toto je vlastne smutný bod, nie je nič veselé na tom, ak človek žije takýto osamelý život. Ale práca v samospráve nás učí, že aj takí sú a nie je ich málo. Naposledy to bola sťažnosť človeka, ktorý býva neďaleko hokejbalového ihriska a vadí mu, ako hráči búchajú hokejky o seba. Najradšej by celé ihrisko zrušil a mládež odohnal. Veď čo, nech sa ide hrať na počítač... No nie?

2. Vadí mi lístie a kvety stromov

To, že ľuďom vadí kvitnúca tráva a tráva ako taká, je bežné. V dnešnej dobe, keď má každý druhý človek alergiu, je pravidelné kosenie nevyhnutnosťou. Lenže ľuďom vadia často aj tie ostatné veci. Napríklad lupienky kvetov. Vo Zvolene je na jednom sídlisku nádherná ulica, ktorá v máji celá rozkvitne. Ružové kvietky sakury lemujú cestu po oboch stranách, je to úžasná kulisa. Lenže nie pre všetkých - sú ľudia, ktorým vadí. Nevadí im kvitnutie samotné, ale to, že kvety jedného dňa odkvitnú a zrazu sa váľajú po celej ceste. Čo je horšie, padajú postupne, takže sa nedajú zamiesť naraz. Sú všade, vietor ich roznáša po ulici, fúka ich do okien. A ľuďom to vadí. Iným vadí samotné kvitnutie, ďalším vadia listy, ktoré na jeseň padajú. Veľkej množine ľudí vadia stromy samotné – pretože im napr. tienia izbu alebo blokujú miesto pre autá. A pritom by tam mohli byť také skvelé parkoviská... Ľudia už zabudli, že stromy tu boli skôr ako oni, a že tu budú aj vtedy, keď my vymrieme na nedostatok kyslíka. Oni nikdy nebudú mať nedostatok. Ako to, že sme na to zabudli a robíme všetko preto, aby sme mestá premenili na púšte?

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

3. Vadia mi topánky pred dverami. Susedove

Najabsurdnejšiu sťažnosť sme dostali len nedávno. Išlo o muža, ktorý sa sťažoval na to, že jeho sused si pred dverami v bytovke necháva topánky. Len tak, predstavte si. To len aby ste vedeli, čo všetko musí riešiť taký zamestnanec úradu alebo nebodaj primátor. Ľudia sú plní zvláštnych problémov, ktoré ich trápia, a ktorými sa vedia donekonečna zaoberať. Čo zaoberať, oni dokonca potrebujú niekoho, aby to vyriešil. Aby zastavil detský krik na uliciach, nechal zmiznúť všetky kvietky a všetky lístky, a aby stopol suseda, ktorý sa vo svojej bytovke cíti príliš bezpečne. Potrebujú skrátka niekoho, kto by to všetko vyriešil a zastavil tak život ľudí v meste. Lebo bez toho spolunažívanie ľudí v meste nikdy nebude ideálne. Aspoň nie pre všetkých. 

Eva Ježovičová

Eva Ježovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  84
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som, kto som, píšem, keď nemôžem hovoriť a hovorím, keď nemám pero.O joge, meditácii, cestovaní a myslení píšem aj tu:www.perfectlimperfect.com Zoznam autorových rubrík:  Meditácia a jógaKvázy prózaNa cestáchAktuálne témyVidené a počutéKvázy poéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu