reklama

Keď vonku leje

Vonku leje ako z krhle. Tak sa to u nás kedysi hovorievalo pri silnom daždi. Dážď býva niekedy prekážkou dobrej nálady. Ale sú aj povinnosti, ktoré sa musia plniť aj napriek dažďu. Moja mama na také hovorievala: To musím urobiť, aj keby sekerky padali...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Dnes ráno sekerky nepadali, ani nepršalo, bolo príjemne podmrakom, taký „break time“ pre letnéhorúčavy. Povedal by som, že pohoda, keby tej pohody v posledných dňoch nablogu nebolo dosť.

Poznáte ten pocit, ráno po všetkých úkonoch a ľahkýchraňajkách (a hlavne po ľahkej včerajšej večeri) vyjdete von do ulíc, topánky vámperfektne sedia na nohách, vnímate každý krok ako dotyk s pevnou zemou (síceasfalt, ale pod ním je ZEM).

Kráča sa vám ľahko, nohy primerane natrénované na chôdzu vásnesú bez znateľnej námahy. Vnímate ich, vnímate každý fungujúci sval, celételo. Pozorujete svet okolo. Vnímate vlastný blahodárny pocit zdravia... Steako šelma, ktorá si vyšla do džungle len tak, spočítať si korisť.


SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Uvedomujete si, že chôdza je jedna z najprirodzenejšícha najzákladnejších funkcií vášho tela. Váš pocit vám mení a dotváraaj obraz sveta navôkol. Ženy sú krajšie ako obvykle, v ich očiach sa zračiaúsmevy, napriek tomu, že ste sa ráno zabudli oholiť, či práve preto? No na tomnezáleží! Váš pocit zdravia rovnajúci sa sile čo zvláda všetky prekážky spúšťafantazijné predstavy.


Je to ako sen, z ktorého sa neponáhľate prebudiť. Podobnýale skutočný sen sa mi raz sníval, vo sne som sa vedel pohybovať vznášaním vovzduchu. Na pohyb mi stačila myšlienka. Vtedy niekto zazvonil pri dverách,otvoril som a on sa čudoval, že sa vznášam... Ja som sa čudoval, že on chodípo zemi a nevie sa vznášať...


SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ten pamätný deň som sa síce prebudil zo sna, ale senpokračoval v realite. Pracovný deň ma zaviedol do Bratislavy. Nepríjemnévybavovanie na úradoch. Nič mi nevadilo, bol to krásny deň, všetko som zvládal,veď som sa vedel vznášať silou myšlienky a bolo to tak ľahké a jednoduchéa povznášajúce. Tá viera v pokračujúci sen bola úžasná.


Dnes to bolo podobné, aj keď založené iba na reálnom pocitezdravia. Tým nechcem tvrdiť, že už nemám žiadne zdravotné problémy, to nie. Alekeby sa ma dnes ráno niekto opýtal, či by som nechcel byť o dvadsať rokovmladší, odpovedal by som: Nie, a prečo? 

Som presvedčený, že takéto pocity sú liekom, ktorý siorganizmus človeka vyrába sám. Liekom univerzálnym, liekom, ktorý sme dostalido vienka už pri narodení a k jeho príprave pred použitím stačí sila vlastnejmyšlienky, alebo tajné želanie podvedomia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Jozef Javurek

Jozef Javurek

Bloger 
  • Počet článkov:  886
  •  | 
  • Páči sa:  173x

Neoznačené fotografie na blogu výlučne z vlastnej tvorby (c). Inak je všetko vo hviezdach... "štandardný už tradičný bloger, s istou mierou poctivosti" (jeden čitateľ) Zoznam autorových rubrík:  SlovenskoČeský rajCestovanieFotografieHistóriaKultúraPoéziaPrózaMyšlienky, názoryBlogovanieTechnika a technológiaDomácnosťZáhradaZábavaZdravieSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu