Klobása (triler...)

Nie že by som chcel liezť do kapusty Mirovi Veselému, presnejšie do jeho blogu o správnom chudnutí a zdravej, chutnej výžive, ale odkedy som si prečítal úryvky z jeho knihy a navyše niekoľko článkov na túto tému, mám taký povznesený pocit, že za všetko čo je vo mne dobré vďačím dobrému jedlu. Dúfam, že sa klasik nenahnevá za modifikáciu jeho výroku. (Upozrnenie: v závere článku je hádanka)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Aby som to trochu vysvetlil, našťastie mám váhu (hmotnosť), ktorá je v mojom veku ešte tolerovaná, tak som sa zatiaľ nemusel uchyľovať k takým neprirodzeným technológiám, ako je chudnutie a nedajbože prikazovať si nejaké diéty.

Prečo hovorím o neprirodzenej technológii? Len preto, že od narodenia, ba ešte skôr – od chvíle ako sa spermia zamiluje do svojho vajíčka začne delenie ich spoločných buniek a podľa príkazu Stvoriteľa ich množenie a množenie.

Potom človiečik rastie a rastie, až sa narodí na svet a opäť iba rastie (a učí sa, učí sa...). Nikde nie je ani známka o spätnom pochode, že sa telo zmenšuje a zmenšuje. Až na záver, keď už tie bunky nejako zlenivejú a nechcú sa množiť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Inak povedané, vyznávam teóriu, že čo človeku chutí, to je pre neho dobré. Nemusí predsa o každej maličkosti rozhodovať to naše bdelé (seba) vedomie. Nejaké to rozhodné slovko môžeme nechať aj podvedomiu, ktoré aj tak potichu zasahuje do nášho konania a dať sa viesť chuťou, ktorá nám bola daná preto, aby sme sa ňou riadili pri výbere potravy.  A vôbec, čo keby sme si občas spomenuli na staré inštinkty?

Dnes ma napríklad práve chuť, aj čuch zachránili pred zjedením domácej klobásy, ktorú som kúpil v malom mäsiarstve, lebo predavačka ma presviedčala, že je to tá najkvalitnejšia domáca klobása (želám jej pekný dnešný deň). Už vôňa, ktorú vydávala klobása pri varení zapla moje alarmy a neskôr opatrné ochutnanie ma presvedčilo o najvhodnejšom naložení s klobásou – do nádoby pre komunálny odpad.

SkryťVypnúť reklamu

Nuž veru! Už ani tie klobásy nie sú také ako bývali. A možno tak trochu presedlám na vegetariánstvo... Ale nie také pravoverné, len čiastočne. Aby vlk bol sýty i kapusta (aj koza) ostala celá...  

Sľúbená hádanka: Komu je určená táto ruža? (pomôcka - je uvedená ako dátum na konci článku, hneď pod karmou)

Obrázok blogu

 Riešenie: (mánež mynsárk máV)

Jozef Javurek

Jozef Javurek

Bloger 
  • Počet článkov:  902
  •  | 
  • Páči sa:  233x

Neoznačené fotografie na blogu výlučne z vlastnej tvorby (c). Inak je všetko vo hviezdach... "štandardný už tradičný bloger, s istou mierou poctivosti" (jeden čitateľ) Zoznam autorových rubrík:  SlovenskoČeský rajCestovanieFotografieHistóriaKultúraPoéziaPrózaMyšlienky, názoryBlogovanieTechnika a technológiaDomácnosťZáhradaZábavaZdravieSúkromné

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
INEKO

INEKO

117 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu