reklama

Kotlebovci označili demonštrantov proti fašizmu za osadníkov a hlupákov

Rastúce preferencie extrémistov z ĽSNS vyhnali ľudí do ulíc. Kotlebovci sa tomu smejú a demonštrantov nazvali osadníkmi a hlupákmi... Prečítajte si tento článok a zdieľajte

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Demonštrácia Levoča
Demonštrácia Levoča (zdroj: Foto Pravda)

Rastúce preferencie extrémistov z ĽSNS vyhnali ľudí do ulíc. Sečovce, Sabinov, Košice, Levoča, Fiľakovo, ale aj ďalšie mestá sa pridávajú k demonštrácii proti fašizmu. 

Kotlebovci a ich sympatizanti neočakávali takú silnú vlnu protestov proti politike akú presadzujú. Protesty po Slovensku usporiadali PS/spolu a Za ľudí a priebeh býva rovnaký – účastníci buď potichu, alebo otvorenými hlasnými pokrikmi demonštrujú proti mítingu fašistov a ich cielenej propagande nenávisti. 

 

Treba si uvedomiť, že čo sa Kotlebovcom podarilo je fakt nacionálneho napätia. Ľudia si povedali dosť, aby sa v 21. storočí rozmáhali myšlienky nenávisti, delenia ľudí, či rasové teórie, ktoré prezentoval nedávno aj Milan Mazurek, je na zamyslenie... 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 

No Kotlebovci to pochopili po svojom. Obvinili Trubana z PS/Spolu, že protestujúcich zvážali do Košíc autobusmi a dostali za to, že budú stáť na námestí, 15€. Čo je samozrejme hlúposť, pretože ani Truban za PS/spolu a ani napríklad Hlina za KDH, či Kiska z Za ľudí si kupovať protestujúcich nepotrebujú a naši rómski predstavitelia zase na takéto obchody nemajú peniaze. Keby to tak ale bolo, tak na námestiach je oveľa viac ľudí, na to by pán Kotleba mohol zobrať jed! Demonštrantov proti fašizmu zase označili za osadníkov, hlupákov, ktorí ani nevedia proti čomu protestujú...

Osadníci v uliciach?! 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Nie osadníci, nie hlupáci, ale obyčajní ľudia vyšli do ulíc vyjadriť svoj názor proti nenávisti, rasizmu a proti hlúposti ľudí, ktorí si myslia, že sú nadľudia, že majú právo rozhodovať kto má právo žiť a kto nie. Možno sú to jednoduchí ľudia, nevedia zložité matematické vzorce, či kde a v akom slove sa píše ypsilon a mäkké i, ale prišli na námestia našich miest povedať nahlas svoje právo na život. Človek vedľa človeka sa postavili v boji proti fašizmu. Biely, či čierny vedľa seba stoja a kričia STOP fašizmus. Áno, aj nerómovia hovoria toto tu nechceme, nechceme fašizmus, nechceme ľudí, ktorí popierajú holokaust, či Slovenské národné povstanie. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Lívia Garčalavá
Lívia Garčalavá (zdroj: Foto Kulturblok)

Známa propagantka za ĽSNS Lívia Garčalová urobila, ako je u nej už zvykom, manipulatívne video, kde svojimi slovami ale aj zostrihanými zábermi z demonštrácie v Levoči urobila "divoký západ". Možno taká rada, ak slečna Garčalová túži po skutočnej odpovedi, kto je Kotleba, čo je fašizmus, či prečo ľudia prišli na námestie, nech sa opýta rómskych intelektuálov, radi jej to vysvetlia. Obyčajný človek sa možno nevie vyjadriť, ako by si slečna Garčalová priala, on tam len prišiel vyjadriť svoj názor proti vzrastajúcej nenávisti a rasizmu v našej krajine. 

Keď už slečna Garčalová, bola tak zhrozená z prejavu demonštrantov, ktorí jej ani nenadávali, ani neurážali a ani do nej nehádzali kamene, ako jej vzor Milan Mazurek, prečo nekomentuje toto video.... Alebo, toto bol kultivovane prejavený názor pána Mazureka voči jednej rodine?! 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je to neskutočné, čo sa v tejto krajine deje. Je neskutočné, že táto politická strana tu funguje a je neskutočné, že dostávajú priestor v médiách, v novinách, či na námestiach našich miest. Čelní predstavitelia našej krajiny už mali dávno urobiť kroky, aby táto strana bola rozpustená a prijať takú zákonnú legislatívu, ktorá by zaručila, že tí istí ľudia by si nemohli znovu otvoriť podobnú politickú stranu, či hnutie. 

 

Najviac však o protestoch informujú rómske portály na sociálnej sieti. Naše média ako televízia JOJ, Markíza a ďalšie média viac menej mlčia. Je veľmi smutné, že dokážu slovenské média v rýchlosti priniesť negatívne správy o Rómoch, ale to že ľudia a hlavne Rómovia povstali proti rasizmu neinformujú vôbec, alebo len okrajovo.

Sú to spojené nádoby. Všetko ako konáme v našej spoločnosti má vplyv na nás všetkých. Za to že, fašistická strana ĽSNS Mariána Kotlebu sa teší výborným predvolebným preferenciám, môže nečinnosť politikov, súdov, prokuratúry, ktorí nechali fašizmus narásť do obludných rozmerov a ten sa môže nakoniec stať aj pre benevolentných sudcov a politikov osudným. Netreba totiž zabudnúť, že podobne začínal aj Hitler...

 

Do protestov proti fašizmu by sa malo zapojiť čo najviac ľudí. Z rómskych radov by to mali byť aj rómske osobnosti.... Z majority by to mali byť herci, umelci, speváci, ale aj čo najviac politikov..

 Jozef Kmeťo 

Jozef Kmeto

Jozef Kmeto

Bloger 
  • Počet článkov:  145
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Som obyčajný človek, ktorý žije svoj obyčajný život. Nie som ani vedec, ani lekár, som bloger. Mám rád, keď môžem písať o veciach, o ktorých sa nedozviem nikde, inde ako cez blogerstvo... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu