reklama

Dobrý deň, radi by sme nahlásili protest

Ak chceš bojovať proti systému nemôžeš sa mu klaňať. Ak niečo zmeniť chceš musíš zmeniť hlavne najprv svoje myslenie. Odpútať sa od príkazov a zákazov. Musíš hlavne myslieť pozitívne a veriť, že to čo robíš má zmysel nie len pre teba, ale aj pre ostatných. Ak chceš žiť lepšie začni už dnes a ak ozaj chceš niečo zmeniť v tomto zhnitom a korupciou prerastenom systéme musíš si uvedomiť, že boj prináša aj obete, ale ako sa hovorí - Každý by chcel ísť do raja, ale nikto nechce zomrieť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Prinášam Vám dnes pravdepodobný scénar protestu, ktorého výsledkom bude ešte väčšia znechutenosť ľudí, ešte viac pesimizmu a ešte viac pocitu, že aj tak sa nič nezmení. V tomto jednoduchom príbehu vystupujú len dve skupiny ľudí. Ľudia, ktorí chcú niečo zmeniť (popravde nemám z nich ten pocit) a ľudia, ktorí žijú a pracujú pre systém (možno ani oni s ním nesúhlasia, len kým ich systém živí nemajú potrebu na ňom nič meniť, proste parazitujú)

Organizátori akcie - Vráťte nám našu krajinu: Dobrý deň, radi by sme ohlásili protest.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Úradníčka : (skôr ako odcituje paragrafy a zákony) Dobre a na ktorý deň, dátum a hodinu?

Organizátori: To ešte nevieme, ale radi by sme ohlásili trvanie akcie na viacej dní.

Úradníčka: Zákon to umožňuje, ale budete tam nonstop, alebo len cez deň a v noci nie?

Organizátori: To tiež nevieme, uvidíme ako budú chcieť ľudia. Ak budú chcieť byť aj cez noc tak áno, ale skôr si myslíme, že nie ako áno.

Úradníčka: Takže dobre. Protest bude len cez deň. Hodiny od do. Bude aj nejaký pochod. Koľko predpokladáte ľudí. Na akom mieste to bude. Ak bude pochod odkiaľ kam sa budete presúvať. Koľko máte ľudí, ktorí budú zabezpečovať poriadok. Ako budú označení. Kto ponesie za celú akciu zodpovednosť?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Organizátori: No na sociálnej sieti sa prihlasilo 2000 ľudí. Ale očakávame skôr menej ako viac (toto povedia organizátori zámerne lebo popravde sami nevedia ako to celé dopadne, a ak to dopadne fiaskom aspoň sa pred úradmi nezhovadia, a po akcii nezabudnú oznámiť ľuďom, že druhýkrát nech neklikajú že prídu keď neprišli)

Úradníčka: Je tu dnes aj zástupca policajného zboru a zástupca mestskej polície. Takže predávam im slovo.

Mestský policajt: Dúfam, že nebudete robiť bordel ako minule. Strážte si ľudí a organizujte ich. Neradi by sme riešili nejaké výtržnosti.

Štátny policajt: Na uvedené dni vyčleníme dostatočný počet hliadok. Prosím Vás aby ste s príslušníkmi zboru komunikovali a spolupracovali. Verím, že nestojíte o žiadne problémy a zabezpečíte dôstojný a kľudný priebeh protestu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Organizátori: Áno. Už s tým máme skúsenosti. A za 9.3.2012 sa ospravedlňujeme. Ozaj tam niekto hádzal kamene. Nemuseli sice policajti tak tvrdo zasiahnuť, ale už sme sa poučili. Dáme si nato pozor.

Úradníčka: Dobre teda. Ak budeme vedieť presné dátumy a časy. Stretneme sa ešte raz a dáme to do zápisnice.

Organizátori: Nie, nie. Urobíme to teraz. Bude to od soboty od 15 do 19.00 a od nedele od 12 do 19.00 hod ale tú nedeľu dávame len keby sa ozaj ľudia rozhodli prísť. Počet ľudí, ktorí sa budú starať o poriadok máme 10. Budú mať reflexné vesty a sú poučení. V prípade, že by sme to nezvládali spojíme sa s mestskou políciou alebo PZ SR. Čo sa týka trasy pochodu tú vám oznámime zajtra najpozdejšie však do času aby sme stihli zákonom predpísané lehoty.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalej sa mi tento stupidný rozhovor, ktorý sa určite uskutoční minimálne 5 dní pred ohlasovaným protestom opisovať nechce. Sami si urobte názor aký asi bude mať úspech dopredu ohlásený a monitorovaný protest. Akú asi budú mať ľudia chuť niekde zotrvať a niečo meniť, ak vedia, že to všetko je len divadlo a ich úsilie a vôľa opäť skončia príchodom 19 tej hodiny. Ako asi môže dopadnúť protest, ktorý ak sa ľudia po 19 nerozpŕchnu do svojich domovov poprípade do miestnych podnikov a krčmičiek tak bude rozprášení policajními zložkami?

Aby som sa ale dostal k záveru, čo ma viedlo napísať tento blog. Dávam otázku do pléna.

Čo má väčšiu váhu a silu. Spontánne neohlasené stretnutie ľudí, ktorých štve čo sa okolo nich deje a nijak inak ako verejne na ulici nevedia prejaviť svoju frustráciu a nechuť ďalej žiť v tomto systéme a ak polícia zasiahne tak to bude dôvod na totálne bohužiaľ podľa všetkého potrebné protesty tak ako v Grécku či v Španielsku. Alebo má väčšiu váhu dopredu ohlásené stádo oviec, ktoré bude musieť skákať ako niekto povie, ísť z bodu A do bodu B a na námesti počúvať dopredu vybratých rečníkov? A ak sa to stádo vymkne z pod kontroly a neuposlúchne príkazy tak či tak bude bité po hlavách?

Čo má pre Vás väčšiu VÁHU? Odpovedzte si sami respektíve napíšte svoj nároz na evet www.facebook.com/events/225897714202597/

Jozef Oravec

Jozef Oravec

Bloger 
  • Počet článkov:  67
  •  | 
  • Páči sa:  0x

ANO je ANO, NIE je NIE, všetko medzi tým je lož. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu