Chilli kuracie prsia s čokoládovou omáčkou a škoricovými lúskami
Kuracie prsia:
400 g kuracích pŕs
Chilli korenie
Olivový olej
Soľ
Kuracie prsia nakrájame na rezne, naklepeme cez mikroténové vrecko, osolíme a okoreníme chilli korením. Na panvici rozpálime olivový olej a mäso opečieme z každej strany. Opatrne zalejeme vodou, prikryjeme a asi na 5-10 min podusíme. Je dôležité, aby nám zostal výpek (šťava), ktorý neskôr použijeme.
Čokoládová omáčka:
Výpek z mäsa
25g horkej čokolády (min 70%)
1 lyžica kečupu
1 čajová lyžička medu
0,5 dcl vody
V hrnci zmiešame výpek z mäsa s lyžicou kečupu a čajovou lyžičkou medu. Zohrejeme a pridáme nalámanú horkú čokoládu. Necháme ju rozpustiť, prilejeme vodu, premiešame a odstavíme z plameňa.
Škoricové lúsky:
400 g fazuľových lúskov
2 strúčiky cesnaku
Olivový olej
0,5 Čajovej lyžičky škorice
Lúsky nakrájame a 10 min povaríme vo vriacej osolenej vode. Na osolenom olivovom oleji posmažíme cesnak do sklovita, pridáme lúsky , škoricu a restujeme asi 3-4 minúty, aby sa vône krásne prepojili.
Na tanier dáme lúsky, mäso polejeme čokoládovou omáčkou a podávame túto sexi zdravú a chutnú večeru. Neostáva my už nič iné aj môjmu teamu Tantrasecrets len Vám zaželať dobrú chuť a vášnivý deň či noc:)